Anca Alexia Todoni și Dragoș Cazacu au câștigat "Bright Trophy Powered by Ovidius Clinical Hospital, turneu ITF Juniors de la Constanța

06.09.2020


"Bright Trophy Powered by Ovidius Clinical Hospital", primul turneu ITF organizat în România în anul 2020, un an afectat de Pandemia de Coronavirus Covid-19, și-a desemnat câștigătorii.

Anca Alexia Todoni și Dragoș Cazacu sunt campionii ediției 2020 a acestui turneu de Grad 5 din "ITF World Tennis Tour Juniors", organizat de Tenis Club Bright Constanța, la finalul unor evoluții foarte solide.

În turneul de simplu al fetelor, unul dominat de compatrioatele noastre, avea să se impună în final Anca Alexia Todoni, jucătorea celor de la CSM Timișoara, cap de serie nr. 3, care a trecut cu 6-4, 6-1, de Vanessa Popa Teiușanu (CSA Steaua București), favorita cu nr. 2 a acestei competiții.

În semifinalele de la simplu, Alexia Todoni a eliminat-o pe principala favorită a competiției, Bianca Elena Bărbulescu (ATC Elite Tg. Jiu), în vreme ce Vanessa Popa a trecut de favorita nr. 4, Silvia Maria Costache (CS Dinamo București).

Și în turneul de simplu al băieților toți cei patru semifinaliști au fost români, din "careul de ași" ajungând în finală Dragoș Nicolae Cazacu, de la Tenis Club Bright Constanța, care l-a învins cu 6-2, 6-3, pe Matei Victor Palcău (CSU "Simona Halep" Constanța) și, surprinzător, Călin Postea (ACS Livone), care, fără să fie printre favoriți, a trecut cu 6-3, 1-6, 6-4, de Tudor Vlad Vasilache (AS Tenis Club Burești), cap de serie nr. 3.

Finala turneului de la Tenis Club Bright a fost una extrem de disputată, Dragoș Cazacu având nevoie de trei seturi, 4-6, 6-3, 6-4, pentru a câștiga acest important titlu din cariera lui.

Învinsă în finala de simplu, Vanessa Popa Teiușanu și-a luat revanșa în finala de dublu. În echipă cu Maria Sara Popa (LPS Mircea Eliade București), cele două fiind favoritele nr. 2, ele s-au impus cu 7-5, 6-4, în fața compatrioatelor Floriana Popovici (CSM Oradea) și Anca Alexia Todoni.

Singura finală care nu a fost sută la sută românească a fost cea din turneul de dublu al băieților, proba fiind câtigată de bulgarii Dinko Dinev și Vladimir Popov care au dispus cu 6-3, 6-3, de dublul românesc Mihai Alexandru Coman (CS Dinamo București) / Darius Florin Pop (SCM Timișoara).