Alexandru Coman și Anca Alexia Todoni, campioni la Oradea, turneu important din Circuitul ITF Juniors

12.09.2020

În organizarea celor de la CSM Oradea a avut loc ”Oradea Junior Trophy 1”, de Categoria 5, unul dintre cele mai valoroase turnee ITF Juniors organizate în România în acest an, turneu care, spre marea noastră satisfacție, a fost câștigat de doi români.

Pentru prima data în cariera lui, Alexandru Coman, jucătorul celor de la CS Dinamo București, a câștigat un titlu ITF Juniors, după o finală senzațională. Românul, cap de serie nr. 8, a avut nevoie de trei seturi, toate cu ”prelungiri”, 7-6(5), 6-7(1), 7-5, pentru a-l învinge pe principalul favorit al competiției, bulgarul Dinko Dinev.

Și titlul din turneul de simplu al fetelor a rămas în România, după o nouă finală în care s-au întâlnit Anca Alexia Todoni și Vanessa Popa Teiușanu. Cele două jucătoare din România au jucat și finala turneului ITF Juniors de la Constanța, și, la fel ca acum o săptămână, tot Alexia Todoni a câștigat.

Jucătoarea celor de CSM Timișoara s-a impus cu 6-2, 6-7(5), 6-0, în fața Vanessei, legitimată la CSA Steaua București, și a mai câștigat încă un titlu, pentru că a ieșit victorioasă și din finala de dublu a fetelor.

Anca Todoni a făcut pereche tot cu Floriana Popovici, de la CSM Oradea, cele două impunându-se cu 6-4, 3-6, 11-9, în fața compatrioatelor noastre Ștefania Bojică(Tenis Club 2000 București – Academia Sever Dron) și Cara Maria Meșter (CS Marc Tenis Cluj-Napoca), favoritele nr. 1 ale probei de dublu.

Așadar, două săptămâni de vis pentru Alexia Todoni, care a câștigat zece meciuri la rând și și-a trecut în palmares trei valoroase titluri ITF Juniors.

În fine, și în turneul de dublu al băieților am avut parte de o finală cu români, campionii ediției din acest an fiind Alin Mihai Fătu (AS Tenis Club București) și Vlad Cristian Breazu (CS Dinamo București), care au dispus cu 6-4, 6-1, de perechea formată din Carel Pieter Wessel și Tudor Enea, ambii de la ACS Tennis Team București.

REZULTATE FINALE ORADEA JUNIOR TROPHY 1