Vlad Cornea și Alexandru Jecan, în sferturile de finală ale probei de dublu la ”Concord Iași Open”. Cezar Crețu și Filip Jianu pierd atât la simplu, cât și la dublu. Programul zilei de joi, 17 septembrie

16.09.2020

FOTO: Cristina HUȚU

Ziua de miercuri a fost una cu patru meciuri în care au fost implicați jucători români la ”Concord Iași Open” 2020, turneul ATP Challenger 100 organizat pe terenurile Bazei Sportive Ciric a Primăriei Municipiului Iași.

Astfel, perechea formată din românii Vlad Victor Cornea și Alexandru Jecan a salvat două mingi de meci pentru a reuși o victorie foarte valoroasă pentru ei, în primul tur al probei de dublu. După ce au câștigat cu 6-2 primul set al întâlnirii cu suedezul Andre Goransson și francezul Arthur Rinderknech, Victor și Alexandru s-au văzut egalați după un 7-5 în setul secund. În match tie break, deși au condus la un moment dat cu 5-1, românii s-au văzut nevoiți să salveze două mingi de meci în momentul în care adversarii lor conduceau cu 9-7. Ceea ce s-a și întâmplat, ba chiar mai mult: Victor și Alexandru au câștigat patru puncte la rând și meciul, calificându-se, astfel, în sferturile de finală ale turneului de dublu.

FOTO: Cristina HUȚU

În turneul de simplu, în turul doi, primul care a intrat pe teren a fost Cezar Crețu. Chiar dacă în setul secund a jucat de la egal la egal cu mult mai experimentatul spaniol Jaume Munar (cap de serie nr. 2), ieșanul Cezar Crețu s-a văzut nevoit să se declare învins. A fost 6-1, 6-4, pentru favoritul nr. 2, iar după acest joc a intrat pe teren Filip Cristian Jianu, pentru întâlnirea lui cu unul dintre capii de serie, brazilianul Joao Menezes.

FOTO: Cristina HUȚU

Meciul a fost unul foarte interesant, compatriotul nostru întâlnindu-l pe brazilianul favoritul nr. 7 al competiției, clasat cu peste 200 de locuri mai sus în clasamentul ATP, diferență care nu s-a văzut deloc în primul set. Brazilianul a câștigat cu greu, în tie break, cu 7-6(3), la finalul unui set în care niciun jucător nu a avut vreo șansă de break.

Setul secund, în schimb, a fost diametral opus ca scor și desfășurare, cu multe șanse de break, iar Filip Jianu nu s-a mai putut concentra la fel cum a făcut-o în primul set. Și rezultatul s-a văzut: două break-uri reușite și 6-2 pentru Menezes, care merge în sferturile de finală ale celui mai mare și mai important de tenis organizat în România, și cel mai important turneu de tenis din această zonă a Europei.

FOTO: Cristina HUȚU

În fine, ultimul meci al zilei la ”Concord Iași Open” 2020, turneul ATP Challenger 100 organizat pe terenurile Bazei Sportive Ciric a Primăriei Municipiului Iași, a fost și ultimul meci jucat aici de românii Filip Cristian Jianu și Cezar Crețu.

Eliminați, deja, la simplu, Filip și Cezar au jucat împreună în turneul de dublu, dar experiența superioară a adversarilor lor și-a spus cuvântul.                             

Enzo Couacaud, din Franța, și brazilianul Fernando Romboli s-au impus în două seturi, 6-4, 6-3, în fața perechii noastre, Cezar Crețu și Filip Cristian Jianu.

”Concord Iași Open”, turneu de Categoria ATP Challenger 100, dotat cu premii totale în valoare 88.520 de euro, se bucură de susținerea Primăriei Municipiului Iași și apreciază interesul manifestat de companii private din România: Concord Service Center, Nera Computers, Certus Software, Coriolan Aur Smarald, Albrau Prod, Complex Hotelier Unirea, Texdata, Fiterman Pharma si Lenovo.

REZULTATE FINALE, 16 SEPTEMBRIE


Simplu, Turul 2

[2] J. Munar (ESP) - [WC] Cezar Crețu (ROU) 6-1, 6-4
[4] J. Rodionov (AUT) - [Q] T. Etcheverry (ARG) 6-3, 6-4
[7] J. Menezes (BRA) - [WC] Filip Jianu (ROU) 7-6(3), 6-2
M. Bourgue (FRA) - M. Barrios Vera (CHI) 6-1, 6-3

Dublu, Turul 1

[1] L. Bambridge (GBR) / B. McLachlan (JPN) - [PR] A. De Greef (BEL) / Q. Halys (FRA) 75 64
[2] L. Martinez (VEN) / M. Reyes-Varela (MEX) - T. Gabashvili (RUS) / A. Menendez-Maceiras (ESP) 64 36 10-5
[3] T. Huey (PHI) / N. Lammons (USA) - F. Meligeni Rodrigues Alves (BRA) / P. Polansky (CAN) 67(5) 63 10-6
A. Lawson (USA) / H. Reese (USA) - C. Ilkel (TUR) / E. Karlovskiy (RUS) 76(5) 64
E. Couacaud (FRA) / F. Romboli (BRA) - [WC] C. Cretu (ROU) / F. Jianu (ROU) 64 63
[WC] V. Cornea (ROU) / A. Jecan (ROU) - A. Goransson (SWE) / A. Rinderknech (FRA) 62 57 11-9

PROGRAM PENTRU JOI, 17 SEPTEMBRIE

TEREN 1, de la ora 11:00

A. Menendez-Maceiras (ESP) vs [3] A. Rinderknech (FRA)
[1] P. Andujar (ESP) vs M. Jaziri (TUN)
[WC] V. Cornea (ROU) / A. Jecan (ROU) vs R. Galloway (USA) / H. Hach Verdugo (MEX)

TEREN 2, de la ora 11:00

[5] C. Taberner (ESP) vs [Q] K. Zuk (POL)
F. Cerundolo (ARG) vs [Q] F. Meligeni Rodrigues Alves (BRA)
[3] T. Huey (PHI) / N. Lammons (USA) vs E. Couacaud (FRA) / F. Romboli (BRA)

TEREN 5 , de la ora 12:00

R. Matos (BRA) / J. Menezes (BRA) vs [2] L. Martinez (VEN) / M. Reyes-Varela (MEX)
[1] L. Bambridge (GBR) / B. McLachlan (JPN) vs A. Lawson (USA) / H. Reese (USA)