Treat Huey/Nathaniel Lammons - Rafael Matos/Joao Menezes în finala de dublu a ”Concord Iași Open” 2020, în direct la TVR 3 și TVR Iași, sâmbătă, de la ora 16. Semifinala Pablo Andujar - Mathias Bourgue, în direct la TVR Iași, de la ora 12

18.09.2020

Sâmbătă, de la ora 16, în direct la TVR 3 și TVR Iași, va avea loc prima finală a celui mai mare turneu de tenis din România, "Concord Iași Open".

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

În ultimul meci al turneului de dublu se vor întâlni favoriții nr. 2, filipinezul Treat Huey și americanul Nathaniel Lammons și brazilienii Rafael Matos și Joao Menezes, cei care, în semifinale au trecut de americanii Alex Lawson/Hunter Reese cu 6-4, 5-7, 15-13, respectiv de perechea americano-mexicană Robert Galloway/Hans Hach Verdugo cu 6-4, 6-3.

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

"Careul de ași" din proba de simplu are în componență trei spanioli și un francez, trei dintre jucători fiind favoriți.
Astfel, ziua de vineri a debutat cu o mare surpriză, unul dintre favoriți, austriacul Jurij Rodionov, cap de serie nr. 4, fiind eliminat. Meci greu și pentru spaniolul Jaume Munar, al doilea favoritul al turneului, care a avut nevoie de două seturi cu prelungiri în fața brazilianului Joao Menezes.

Jaume Munar (ESP) (2) - Joao Menezes (BRA) (7) 7-5, 7-6(2) și Mathias Bourgue (FRA) - Jurij Rodionov (AUT) (4) 6-2, 6-3, sunt rezultatele înregistrate în primele două partide ale zilei, urmate la puțin timp de celelalte două sferturi de finală ale zilei în care, pe teren, au intrat trei spanioli și un brazilian. 

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

Nicio surpriză, de data aceasta, favoriții reușind să se impună, dar nu fără luptă. Pablo Andujar, nr. 1 la "Concord Iași Open" 2020, l-a înfruntat pe brazilianul Felipe Meligeni Rodrigue, de care a trecut cu 6-1, 6-7(5) 6-2, în vreme ce favoritul nr. 5, tot un spaniol, Carlos Taberner, s-a impus cu 1-6, 6-0, 6-1, în fața compatriotului Adrian Menendez-Maceiras.

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

FOTO: Cristina HUȚU

Așadar, "careul de ași" de la "Concord Iași Open" 2020 este complet: Pablo Andujar, Jaume Munar, Carlos Taberner și Mathias Bourgue.

Sâmbătă, de la ora 12, în același timp, se vor juca cele două semifinale, urmate, la ora 16, de finala de dublu, după programul de mai jos.

De apreciat faptul că semifinala de simplu dintre favoritul nr. 1, spaniolul Pablo Andujar, și francezul Mathias Bourgue, va fi transmisă în direct la TVR Iași, în vreme ce finala de dublu, de la ora 16, va putea fi văzută în direct atât la TVR Iași, cât și la TVR 3.


REZULTATE, 18 SEPTEMBRIE

Simplu, Sferturi de finală:

[1] P. Andujar (ESP)- [Q] F. Meligeni Rodrigues Alves (BRA) 6-1, 6-7(5), 6-
[2] J. Munar (ESP) - [7] J. Menezes (BRA) 7-5, 7-6(2)
M. Bourgue (FRA) - [4] J. Rodionov (AUT) 6-2, 6-3
[5] C. Taberner (ESP) - A. Menendez-Maceiras (ESP) 1-6, 6-0, 6-1.

Dublu, Semifinale:

[3] T. Huey (PHI) / N. Lammons (USA) - A. Lawson (USA) / H. Reese (USA) 6-4, 5-7, 15-13
R. Matos (BRA) / J. Menezes (BRA) - R. Galloway (USA) / H. Hach Verdugo (MEX) 6-4, 6-3.


PROGRAM DE JOC, SÂMBĂTĂ 19 SEPTEMBRIE


TEREN 1, de la ora 12 - În DIRECT la TVR Iași

[1] P. Andujar (ESP) vs M. Bourgue (FRA)

Nu înainte de ora 16 - În DIRECT la TVR 3 și TVR Iași

[3] T. Huey (PHI) / N. Lammons (USA) vs R. Matos (BRA) / J. Menezes (BRA)

TEREN 5, de la ora 12

[5] C. Taberner (ESP) vs [2] J. Munar (ESP)

"Concord Iași Open", turneu de Categoria ATP Challenger 100, dotat cu premii totale în valoare 88.520 de euro, beneficiază de susținerea întregii comunități ieșene și de spriijinul unor sponsori și parteneri de încredere, cărora ținem să le mulțumim: Concord Service Center, NERA Computers, Lenovo Romania, Certus Software România, Primăria Municipiului Iași, Federaţia Română de Tenis, Tvr Iasi Online, Travis Tourism, Stra-Rom Productie Publicitara, Fiterman Pharma, Kinetic Social, Clubul Sportiv Preventis Iasi, Hotel Unirea Iasi, Coriolan, Omniclean, Zimbru Premium, F.Egidio, Expert Vision, RadioHit Iasi, Evenimentul, TeniSite, Chelaru&Asociații, precum și EuroDemos și Kasta Morrely, pentru minunatele echipe de voluntari care au fost alături de noi la Baza Sportivă Ciric această săptămână și care, cu profesionalism și entuziasm, au contribuit la buna desfășurare a Concord Iasi Open 2020.