Rareș Golescu și Andreea Soare au câștigat "Bright Tennis Trophy", turneul Tennis Europe U14 de la Constanța

20.09.2020

Jucătorii din România au dominat categoric "Bright Tennis Trophy", turneul Tennis Europe de Categoria a 2-a, la U14, organizat de Tenis Club Bright din Constanța.

Toți semifinaliștii, la simplu și dublu fete și la simplu și dublu băieți, au fost din România, campionii de simplu ai ediției 2020 fiind Rareș Andrei Golescu și Andreea Diana Soare.

Rareș Golescu, de la ACS Tennis Performance Team București, cap de serie nr. 4 la Constanța, s-a impus în finală în două seturi, 6-4, 6-2, în fața lui Adrian Matei Nedelcu de la Tenis Club Enache București.

Andreea Diana Soare, reprezentantă a gazdelor, legitimată la Tenis Club Bright Constanța, a reușit ca în semifinale să o elimine pe favorita nr. 2, Anamaria Federica Oană, cu 6-2, 6-7(2), 6-4, pentru ca în ultimul act să aibă parte de un meci mult mai ușor. Fără să fie printre capii de serie, Andreea Diana a câștigat turneul după un 6-4, 6-1, cu Daria Sorina Ghibarsina, jucătoarea celor de la CS Sănătatea Botoșani.

În turneul de dublu al fetelor s-au impus favoritele cu nr. 3, Vanessa Ioana Nocaci (CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare) și Anamaria Federica Oană (CS Universitar Tg. Mureș), învingătoare cu 6-4, 7-5, în fața favoritelor principale ale probei, Daria Sorina Ghibarsina/Andrada Ekaterina Komarov (LPS Mircea Eliade București).

Și în turneul de dublu al băieților s-au impus favoriți, perechea Rareș Teodor Pieleanu (Tenis Club Victor Hănescu)/Tudor Tibelea (Daimon Sport Club), capii de serie nr. 2, câștigând cu 6-4, 6-3, finala jucată împotriva dublului Cezar Gabriel Papoe (CS Târgoviște) / Ștefan Alexandru Petcu (ATC Elite Tg. Jiu).