Alexandru Coman, al doilea titlu ITF Juniors consecutiv în acest an. Cara Meșter, primul trofeu ITF Juniors al carierei

21.09.2020


FOTO: CSM Oradea / Roby Boros

Oradea Junior Trophy 2, turneu de categoria 4 ITF Juniors, a fost o nouă competiție dominată de români. Organizat foarte bine de cei de la CSM Oradea, turneul a fost benefic pentru români, campion fiind în turneul de simplu al băieților, la fel ca acum o săptămână, Alexandru Coman, jucătorul celor de la CS Dinamo București.

Compatriotul nostru a dominat categoric meciurile din semifinale și finală, jucate împotriva unor bulgari, Dinko Dinev, cap de serie nr. 1 - 6-2, 7-6(5), în semifinale, și 6-2, 6-1, cu favoritul 4, Dragomir Draganov, în finală, cea mai dificilă întâlnire a lui fiind cea din sferturile de finală în care a avut nevoie de trei seturi, 4-6, 6-1, 6-3, în meciul cu compatriotul nostru Dragoș Cazacu, de la Tenis Club Bright Constanța.

FOTO: CSM Oradea / Roby Boros

Finala a fost, însă, foarte disputată, în turneul de simplu al fetelor, încheiată cu un mare rezultat pentru Cara Maria Meșter. Jucătoarea celor de la CS Marc Tenis Cluj-Napoca a câștigat primul titlu ITF Juniors din cariera sa după ce s-a impus cu 6-4, 6-7(0), 7-5, în fața unei alte jucătoare din România, Maria Sara Popa, de la LPS Mircea Eliade București.

FOTO: CSM Oradea / Roby Boros

Și pentru ca turneul să fie perfect pentru Cara, ea și-a trecut în palmares și titlul la dublu. Cara Maria Meșter a făcut pereche cu Ștefania Bojică (Tenis Club 2000 Bucuresti - Academia Sever Dron), cele două fiind capii de serie nr. 2, iar în finala jucată împotriva favoritelor nr. 1, Vanessa Popa Teiușanu( CSA Steaua București) și Maria Sara Popa, s-au impus cu un categoric 6-0, 6-1.

FOTO: CSM Oradea / Roby Boros

În fine, în finala de dublu a băieților, una cu ”doar” trei români, pentru că Matei Palcău (Clubul Sportiv Universitar "Simona Halep" Constanta) a făcut pereche cu Jayson Mbogoro, din Kenya, titlul a fost câștigat de perechea 100 românească, Dragoș Cazacu / Alin Mihai Fătu(Tenis Club Bucuresti). Favoriții cu nr. 2 s-au impus cu 6-3, 6-4, învinșii lor capii de serie nr. 1.

FOTO: CSM Oradea / Roby Boros