La propunerea Federației Române de Tenis, Gabriela Ruse și Filip Jianu au primit grant-uri de câte 25.000 de dolari din partea Federației Internaționale de Tenis

21.09.2020

Federația Internațională de Tenis a anunțat azi că 29 de de tineri jucători au primit în acest an subvenţii prin programul ”International Player Grand Slam” finanţat de ”Fondul de Dezvoltare Grand Slam (GSDF)”.

Federația Română de Tenis a făcut și în acest an propuneri pentru ca tinerii și talentați jucători români să primească acest sprijin financiar din partea ITF, iar pe lista făcută publică azi de forul international se numără și doi români: Elena Gabriela Ruse și Filip Cristian Jianu. Fiecare dintre ei a primit un Grant ITF în valoare de 25.000 de USD, împeună cu alți 21 de jucători și jucătoare.

Elena Gabriela Ruse. FOTO: Cristina HUTU / CreativeFortitude

Filip Cristian Jianu. FOTO: Cristina HUTU / CreativeFortitude

Programul de granturi al ITF, început în 2017, oferă o finanţare anuală totală de 650.000 dolari, cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să se dezvolte ca jucători profesionişti de tenis şi să-i încurajeze să concureze în turnee de Grand Slam.

Astfel, pentru acordarea acestor granturi, Comitetul GSDF ia în considerare criteriile specifice de vârstă, clasament şi reprezentare regional, beneficiarii fiind consideraţi ca având un potenţial excepţional în tenis.

Bill Babcock, directorul Consiliului Grand Slam, a declarat după ce a anunțat beneficiarii din acest an: ''Suntem încântaţi că avem posibilitatea de a investi în dezvoltarea acestor tineri jucători talentaţi, în special după pauza fără precedent în tenisul profesionist din acest an. Mulţi dintre cei mai buni jucători profesionişti de astăzi au primit sprijin din partea GSDF la începutul carierei lor, iar bursele internaţionale de Grand Slam pentru jucători îi vor ajuta pe aceştia să devină vedete ale viitorului".

Din pounct de vedere al președintelui ITF, americanul David Haggerty, aceste granturi sunt vitale pentru viitorul multor tineri talentați din tenisul mondial: ''Mulţumim încă odată turneelor de Grand Slam pentru sprijinul acordat, mai ales în aceste vremuri incerte. Investiţia în dezvoltare este mai importantă ca niciodată pentru a ne asigura că jucătorii din întreaga lume sunt capabili să concureze la vârful sportului. Acest lucru este crucial pentru creşterea continuă a tenisului în întreaga lume. Pentru mulţi jucători, sprijinul din partea GSDF este crucial pentru a le permite să se bucure de cariere lungi şi de succes''.