Luca Preda și Patricia Goina au câștigat "GST Trophy U16 2020", turneu din Calendarul Tennis Europe

29.09.2020

Săptămână perfectă pentru favoriții nr. 1 ai turneului Tennis Europe de Categoria 3 de la Bistrița, "GST Trophy U16 2020".

Organizat impecabil de cei de la Grand Slam Tennis Club Bistrița, turneul U16 a reprezentat un bun prilej pentru tinerii și talentații junior români de a acumula puncta importante fără să iasă din țară.

Cap de serie nr. 1 în turneul fetelor, Patricia Georgiana Goina (CSM Oradea), nu a pierdut niciun set în drumul ei spre titlu, în finala jucată împotriva favoritei nr. 5, Ana Maria Tornean (CS Intersport Arad) impunându-se cu 6-1, 6-3.

Nici Luca Preda (TC Bright Constanța), favoritul nr. 1 al turneului de simplu băieți, nu a pierdut vreun set pe durata acestui turneu, iar în finală a trecut cu 6-0, 7-5, de favoritul nr. 2 al acestui turneu, David Alexandru Gheorghe (CS Dinamo București).

Învinsă în finala de simplu a fetelor, Ana Maria Tornean, în echipă cu Alexia Lavinia Puiac (CS Marc Tenis Cluj-Napoca), și-a trecut în palmares un trofeu, pe cel cuvenit campioanelor de la dublu.

Cele două (favoritele cu nr. 2), au dispus în finală cu 6-4, 7-6(1), de perechea Anamaria Coroiu (CSM Oradea)/ Diana Maria Ilie (CSA Steaua București).

În fine, în turneul de dublu al băieților am avut parte de o revanșă a învinsului din finala de simplu, David Gheorghe. Favoriți nr. 1 la dublu, David și Robert Guna (CSM Craiova) au beneficiat de retragerea perechii favorite 3, Matei Cristian Onofrei (Tenis Club Coreco Iași) / Luca Preda.

Organizatorii turneului international de la Bistrița țin să mulțumească sponsorilor Dedeman, Teraplast, BMW Artizan, Comelf, Rombat, Varodimex, Tub Integral, Marsh, și, de asemenea să mulțumească Sepia Print pentru realizarea materialelor publicitare, precum și partenerilor media, Timp Online și Sportul Bistrițean.