Sebastian Gima și Ioana Roșca, noii campioni ai României. Fazele finalele ale CNI de Seniori au fost transmise în direct pe LookSport

27.09.2020


FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

Campionatele Naționale Individuale de vară Seniori, organizate de FRT pe terenurile de le Centrul Național de Tenis, au ajuns la final. Noii campioni ai României sunt Sebastian Gima și Ioana Roșca.

Duminică, de la ora 12, în direct pe LookSport, în cele două mari finale ale Campionatelor Naționale Individuale de vară Seniori, primii au intrat pe teren Sebastian Gima și Ștefan Paloși, pentru finala turneului de simplu masculin. 

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

După un meci foarte disputat, deși încheiat în doar două seturi, s-a impus Sebastian, cu 7-6(5), 6-4.

După acest meci au intrat pe Terenul 9 Irina Fetecău și Ioana Roșca, pentru finala turneului de simplu feminin. După mai bine de două ore de joc și un meci de trei seturi, 4-6, 6-2, 6-2, am aflat și numele campioanei: Ioana Roșca.

În acest timp, pe terenul 7, s-au disputate cele două finale pentru medaliile de bronz, cu evoluții diametral opuse.

FOTO: Cristina HUTU / Creative Fortitude

În vreme ce Radu Mihai Papoe și Călin Manda au jucat un meci ”infernal”, de trei seturi, câștigat de Papoe cu 5-7, 6-4, 7-6(4), în finala mică de la feminin, Andreea Prisăcariu s-a impus cu un categoric 6-1, 6-0, în întâlnirea cu Silvia Costache. 

Directorii de turneu ai ediției din acest an au fost antrenorii federali Andrei Mlendea și Gabi Moraru, iar echipa de arbitri a fost formată din Mihai Dumitrescu, Vlad Dominteanu, Iulia Ciurea, Toader Corina, Robert Ilie, Mircea Constantin și Andrei Bardan.

REZULTATE FINALE DUMINICĂ 27 SEPTEMBRIE 

Masculin

Finala

Sebastian Gima (TC Bright Constanța) - Călin Manda (CS Universitar Pitești) 7-6(5), 6-4;

Finala mică

Ștefan Paloși ( CSA Steaua București) - Radu Mihai Papoe (CS Dinamo București) 7-5, 4-6, 6-7(4);

Feminin

Finala

Irina Fetecău (CS Dinamo București) - Ioana Roșca (CSM Craiova) 6-4, 2-6, 2-6;

Finala mică

Andreea Prisăcariu (CS Dinamo București) - Silvia Maria Costache (CS Dinamo București) 6-1, 6-0.