Irina Bara și Patricia Țig, alături de Simona Halep în turul 3 la Roland Garros. Victorie și pentru Horia Tecău în turneul de dublu

01.10.2020



Zi bună pentru cei mai mulți dintre românii care au intrat azi pe terenurile de zgură de la Roland Garros, ultimul turneu de Grand Slam al acestui an.

Astfel, în turneul de simplu al fetele, România are în acest moment trei reprezentante. După ce, ieri, Simona Halep a trecut cu 6-3, 6-4, de Irina Begu, azi s-au calificat fără prea mari emoții și alte două compatrioate.

Patricia Țig s-a impus cu 6-4, 6-3 în fața unei jucătoare din SUA, Christina Mchale, locul 82 în lume, și va reuși un nou salt impresionant în clasamentul WTA. Astfel, în clasamentul Live, Patricia este acum pe poziția 53 în lume, cea mai bună clasare a carierei sale.

Tot pe cea mai bună poziție din toate timpurile se va găsi și Irina Bara în clasamentul WTA. Comptrioata noastră este acum locul 112 mondial, după un salt de 30 de locuri, iar toate acestea după ce a eliminat-o pe Alison Van Uytvanck, din Belgia. Adversa Irinei a abandonat în momentul în care era condusă cu 6-1, 4-0.

În turul următor, Irina Bara o va întâlni pe favorita nr. 4, americanca Sofia Kenin, cea care a reușit să revină în meciul cu o altă româncă, Ana Bogdan. După ce Ana a câștigat primul set cu 6-3, Sofia Kenin a reușit să întoarcă rezultatul și să câștige următoarele două seturi cu 6-3, 6-2.

Tot azi, dar în turneul de dublu masculin, și-a asigurat prezența în turul secund perechea Horia Tecău / Jean Julien Rojer (NED), după un meci scurt cu C. Garin (CHI) / P. Martinez (ESP). Adversarii compatriotului nostru au abandonat după primul set câștigat de Tecău și Rojer cu 6-1.

Meci foarte greu pentru Irina Begu și Raluca Olaru în primul tur al probei de dublu feminin, cele două fiind învinse cu 6-1, 6-4, de favoritele nr, 3, Elise Mertens (BEL) / Aryna Sabalenka (BLR).