Turneul ”Kinder Joy Masters by FRT” 2020 și-a desemnat câștigătorii. Cine sunt campionii care vor reprezenta România, în 2021, la Academia lui Rafael Nadal

04.10.2020

”Kinder Joy Masters”, turneul celor mai buni jucători U10 și U12 de la cele patru turnee preliminare jucate deja în România, a ajuns la final, iar câștigătorii ediției din acest an vor merge la  ”Kinder Joy Masters International”, turneul la care merg toți campionii din Europa, și care va fi găzduit anul viitor, începând de pe 15 februarie, de celebra Academie de tenis a lui Rafael Nadal.

Dar să-i cunoaștem pe campionii turneului organizat de Federația Română de Tenis la Centrul Național de Tenis din București.

 

La fete 10 ani nu s-a înregistrat nicio surpriză, favorita nr. 1, Ana Chindriș, de la ACS A.T. Rm Vâlcea, reușind să se impună în finală cu 4-0, 4-5(2), 10-8 în fața favoritei nr. 2, Sara Nicole Sitar, de la CS ”Sport Club Calin” Baia Mare.

Nici în turneul de 10 ani al băieților nu s-a înregistrat vreo surpriză, Patrik Boldut, de la ACS Sergiu Carp Tennis Club, cap de serie nr. 1, impunându-se în finală cu 4-2, 4-1, în fața lui Raul Condrea, de la ACS A&A Tenis, cel care l-a eliminat pe favoritul nr. 2, Victor Dobrescu.

În fine, la 12 ani, fete și băieți, câștigătorii reprezintă același club, respectiv Asoc. Tenis Club Bright din Constanța.

Astfel, dacă Andreea Soare, cap de serie nr. 1 în turneul U12 al fetelor, și-a respectat statutul și a câștigat turneul fără să piardă vreun set, iar în finala cu Narcisa Marcu, de la CSS Galați, s-a impus cu un categoric 6-0, 6-1, în turneul de U12 al băieților am avut parte de un rezultat surpriză.

Matei Pecheanu, și el de la Tenis Club Bright din Constanța, cum spuneam, a produs o mică surpriză în semifinale, fază a competiției în care l-a eliminat pe favoritul nr. 1, Said Murtaza, de la Club Sportiv Mamaia-Idu, cu 6-4, 6-2, pentru ca în finala cu Eneas Burde, jucător de la CS Marc Tenis Cluj-Napoca, cap de serie nr. 2, să cedeze doar trei game-uri. A fost 6-3, 6-0, pentru Matei care completează, astfel, ”careul de ași” al jucătorilor din România care vor participa la la  ”Kinder Joy Masters International” de anul viitor.

Ca la fiecare turneu de până acum, și la turneul final de la București, organizatorii au acordat premiile Fair-Play, toți jucătorii participanți la turneu, alături de arbitri și oficiali, votând pentru desemnarea acestora:

U10 Fete - Ayanna Mitu
U10 Băieți - Victor Dobrescu
U12 Fete - Anastasia Preda
U12 Băieți - Bogdan Radu.

Pentru Cătălina Cristea, Directorul de Turneu, ”Kinder Joy Masters”  a fost ”un turneu bun pentru jucători, cu meciuri frumoase în care copiii ne-au arătat bucuria de a juca și spiritul de Fair Play. Sperăm să continuăm acest proiect și în 2021”.

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK A FRT

Rezultatele finale le găsiți în link-urile de mai jos:

SIMPLU FETE U10

SIMPLU BĂIEȚI U10

SIMPLU FETE U12

SIMPLU BĂIEȚI U12

Kinder Joy of Moving" este un Proiect de responsabilitate socială al International Ferrero Group care inspiră mai mult de patru milioane de copii și familiile lor în mai mult de 30 de țări din întreaga lume, pentru a deveni activi, pentru a se bucura de mișcare și a dezvolta abilități de viață într-un mod vesel și captivant.

În centrul proiectului se află puternica noastră credință că o atitudine pozitivă față de mișcare va face din copiii de azi, adulți mai buni mâine.

”Kinder Joy of Moving Tennis Trophy" este un circuit de turnee care unesc copiii din țări diferite porniți în urmărirea distracției și a prieteniei, sufletul acestei competiții.

În Circuit se joacă fără arbitri, iar jucătorii vor respecta Codul fair-play de mai jos.


Codul Fair-Play

Promit în mod solemn:

Să-mi felicit adversarii atunci când câștigă un punct;

Să nu mă bucur când adversarii mei fac o greșeală. Niciodată să nu fur un punct de la adversarii mei și să nu arunc niciodată racheta în aer;

Să mulțumesc și să dau mâna cu adversarii mei la sfârșitul fiecărui meci;

Rudele mele și antrenorul meu promit să nu intervină în timpul meciului;

Să accept deciziile arbitrilor și ale judecătorilor sportivi, conștient că au dreptul să greșească, așa cum și eu pot greși, la fel ca mine, dar, de asemenea, știind că vor face tot posibilul să nu facă nicio greșeală.

Astfel,Kinder Joy of Moving Tennis Trophy", ajuns la cea de-a patra ediție, este un Circuit internațional de turnee de tenis la nivel mondial pentru băieți și fete cu vârste între 9 și 12 ani, nu mai puțin de cinci dintre aceste turnee fiind organizate în acest an în România, de Federația Română de Tenis în parteneriat cu cluburi din țară. Așa cum spuneam, primele patru turnee s-au jucat, deja, după următorul program:

01 - 07 August - Kinder Joy of Moving Tennis by Marc Tenis - Cluj-Napoca;

15 - 21 August - Kinder Joy of Moving Tennis by AS Club Politehnica - București;

29 August - 04 Septembrie - Kinder Joy of Moving Tennis by GST Bistrița - Bistrița;

19 - 25 Septembrie - Kinder Joy of Moving Tennis by TC Bright Constanta - Constanța;