Elena Ruxandra Bertea și Radu David Țurcanu au câștigat "Open RER Sud Buzău", turneu U14 din Calendarul Tennis Europe

07.10.2020

"Open RER Sud", turneu U14 de Categoria 3 din Circuitul Tennis Europe, organizat extraordinar de cei de la Tenis Club Ten din Buzău, a fost un nou prilej pentru juniorii români de a-și demonstra valoarea, toate cele patru titluri de campioni fiind câștigate de reprezentanții noștri.

În turneul de simplu al fetelor, unul foarte puternic și echilibrat, finala a fost câștigată de Elena Ruxandra Bertea, de la CS Fortuna Brăila. Compatrioata noastră, cap de serie nr. 5, a trecut în ultimul act cu un categoric 6-3, 6-1, de o jucătoare din Ucraina, Yeva Galiievska.

Finala de simplu a băieților, în schimb, a fost mult mai echilibrată, campionul din acest an fiind Radu David Țurcanu, de la Tenis Club Victor Hănescu. Cap de serie nr. 5, David a trecut cu 7-5, 7-5, de principalul favorit al turneului, compatriotul nostru, David Cristian Carteputredă, de la CS Dinamo București.

În turneele de dublu am avut parte de finale 100% românești, cu o "dublă" în dreptul numelui Ruxandrei Bertea.

Astfel, campioana de la simplu a devenit și campioană la dublu, rezultatul finalei, Elena Ruxandra Bertea / Alexia-Shara Iancu (CSS Ploiești) - Andreea Diana Soare (Tenis Club Bright Constanța) / Alexia Ioana Tatu (CS Ten Club Tenis Buzău), fiind 6-2, 6-1.

În fine, în finala de dublu a băieților s-a impus perechea favorită 3, Alin Butnaru (Tenis Club Victor Hănescu) și Mihnea Maftei (CSM Dunărea Galați), cu 6-4, 6-4, în fața principalilor favoriți ai acestei probe, Rareș Andrei Golescu (ACS Tennis Performance Team) și Radu David Țurcanu.