Anca Alexia Todoni, dublă campioană la "Oradea Junior Trophy 3". Alexia și Vanessa Popa Teiușanu au câștigat proba de dublu a celui mai puternic turneu ITF Juniors organizat în România

06.10.2020

Victorie foarte importantă pentru compatrioata noastră, Anca Alexia Todoni, la Oradea, în turneul de simplu al "Oradea Junior Trophy 3".

Jucătoarea celor de la CSM Timișoara este singura reprezentantă a României care s-a impus în o probă de simplu a turneului ITF Juniors 2 organizat extraordinar de cei de la CSM Oradea.

FOTO: Roby Boros

Favorită 4 în turneul de simplu, Anca a recuperat senzațional după ce a pierdut primul set, scor 6-7(12), pentru a câștiga fără prea mari emoții, cu 6-0, 6-4, următoarele două seturi ale întâlnirii cu favorita nr. 3, poloneza Pola Wygonowska. Iar victoria din finală nu este deloc întâmplătoare, în condițiile în care Anca este cea care, în semifinale, a eliminat-o pe principala favorită a competiției.

FOTO: Roby Boros

Și pentru ca turneul să fie cu adevărat perfect pentru Alexia, ea și-a trecut în palmares și titlul de la dublu.

Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiușanu (CSA Steaua București) și Anca Alexia Todoni, favoritele nr. 3 ale turneului de dublu, nu au avut nicio emoție în finală și s-au impus cu 6-3, 6-4, în fața unei perechi din Ucraina, Kateryna Lazarenko / Daria Yesypchuk.

FOTO: Roby Boros

În turneul de simplu al băieților, din păcate pentru noi, titlul de campion a mers în Republica Moldova. Ilya Snitari, favoritul nr. 1, s-a impus în doar două seturi, 6-3, 6-4, în fața unui jucător din Serbia, Petar Teodorovic, cap de serie nr. 7.

FOTO: Roby Boros

Campionul de la simplu s-a impus și în proba de dublu a băieților, acolo unde a făcut pereche cu bulgarul Samuil Konov. Cei doi, capi de serie nr. 4, au trecut cu 7-6(5), 6-7(4), 10-5, de favoriții nr. 3, din Ucraina, Artem Podorozhnyi și German Samofalov.