Vanessa Popa Teiușanu, campioană de simplu la Bistrița, turneu ITF J4. Rianna Ioana Coreisa și Lavinia Tănăsie au câștigat turneul de dublu

12.10.2020


Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiușanu, jucătoare la CSA Steaua București, a reușit să își treacă în palmares un valoros titlu ITF Juniors.

Favorita cu nr. 5 a turneului de simplu feminin la "MXHost Tennis Cup", turneu ITF Juniors de Grad 4 organizat de cei de la "Grand Slam Tennis Club Bistrița", Vanessa a câștigat cu 7-5, 6-4, o finală 100% românească, adversară în ultimul act fiindu-i Cara Maria Meșter, de la CS Marc Tenis Cluj-Napoca.

Și în finala de simplu a băieților România a avut un reprezentant, Vlad Cristian Breazu, de la CS Dinamo București, dar, din păcate, compatriotul nostru a fost învins. În ultimul act s-a impus cu 6-1, 7-6(4), principalul favorit al turneului, German Samofalov, un jucător din Ucraina.

La dublu, țara noastră a fot reprezentată în ambele finale, dar doar fetele au câștigat titlul.

Rianna Ioana Coreisa (CS Școlar 6 București) și Lavinia Tănăsie (CS Kofe Craiova) sunt noile campioane de la Bistrița, după o finală frumoasă și disputată. Compatrioatele noastre s-au impus în două seturi, 7-6(5), 6-2, în fața principalelor favorite ale competiției, perechea Rozalia Gruszczynska (POL) / Aysegul Mert (TUR).

Samofalov, campionul de la simplu, a câștigat și titlul de la dublu masculin. Finala s-a disputat între o echipă din Ucraina, Artem Podorozhnyi/German Samofalov, și dublul românilor Mihai Alexandru Coman(CS Dinamo București) și Darius Florin Pop (Sport Club Municipal Timișoara). Favoriți nr. 1 ai acestei probe, ucrainenii au câștigat cu 6-3, 6-2.

Principalul sponsor al acestei competiții a fost MXHOST - un lider important pe piața IT, care oferă servicii premium de găzduire și prezență online.

La organizarea extraordinară a acestei competiții au contribuit din plin și ceilalți sponsori și parteneri ai "Grand Slam Tennis Club Bistrița": TERAPLAST, DEDEMAN, BMW ARTIZAN, Varodimex, Comelf, Rombat, Tub Integral, Marsh, House of Movement, Edil Baustil.