În atenția organizatorilor de competiții în baloane presostatice

03.12.2020

Având în vedere că în această perioadă a anului competițiile de tenis se desfășoară în spații închise vă rugăm să aveți în vedere normele legale în vigoare impuse prin Ordinul MTS nr. 1219/22.09.2020,actele normative ale autorităților publice locale și regulamentele FRT referitoare la măsurile de prevenție ce trebuie aplicate pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19 și la regulile de desfășurare a competițiilor de tenis.

Întrucât am constatat neclarități în interpretarea normelor legislative și regulamentare referitoare la persoanele cărora le este permis accesul la eveniment, dorim să aduce următoarele clarificări:

-conform Ordinului MTS nr. 1219/22.09.2020, la evenimentul sportiv organizat în spațiu închis vor avea acces sportivii, antrenorii, arbitrii, organizatorii, voluntarii, reprezentanții presei, în condițiile stabilite de regulamentele federației de resort.

Regulamentul privind condițiile necesar a fi respectate în vederea desfășurării activităților sportive în spații închise interzice în mod expres prin prevederile lit. C pct. 2 lit. b) accesul spectatorilor la competiții pe perioada pandemiei COVID-19. 

Anexa 4 ROTTR definește în mod expres spectatorii ca fiind: părinții, antrenorii, prietenii și orice altă persoană care fac parte din așa zisă "echipa de încurajare" a sportivilor și interzice în mod imperativ accesul acestora pe terenul de tenis.

Prin urmare, în situația competițiilor sportive organizate sub egida FRT în interiorul terenului de tenis și/sau în baloanele presostatice (chiar dacă acestea au spații special destinate spectatorilor) nu vor avea acces decât sportivii participanți.

Vă reamintim că nerespectarea prevederilor ordinului MTS constituie contravenție și se constată, conform competențelor, de către personalul împuternicit din cadrul Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății și al Serviciului control în sănătate publică din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și se sancționează în conformitate cu prevederile art. 67 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, nerespectarea regulamentelor FRT reprezintă abatere disciplinară și va fi sancționată în consecință.