Simona Halep, evoluție impresionantă în optimi la Australian Open. Serena Williams, adversara campioanei noastre după eliminarea polonezei Swiatek

14.02.2021

SURSA FOTO: Twitter Simona Halep

O nouă evoluție impresionantă pentru Simona Halep, la primul turneu de Grand Slam al sezonului, compatrioata noastră reușind o revenire entuziasmantă în fața polonezei Iga Swiatek, campioana de anul trecut de la Roland Garros.

După un prim set foarte echilibrat, în care Simona a ratat două șanse de break la 3-3, poloneza a profitat de prima șansă care i s-a oferit, a făcut break-ul cu care s-a distanțat la 5-2 și a închis setul rapid cu 6-3.

Din acest moment, însă, nivelul de joc al campioanei noastre a crescut incredibil, iar Simona a preluat total controlul acestui meci, pe care nu l-a mai cedat până la sfârșit. Câte două break-uri în fiecare set i-au fost suficiente compatrioatei noastre, care, după aproape două ore de joc se impune cu 3-6, 6-1, 6-4, și se califică în sferturile de finală.

"O să mă bucur foarte mult de acest succes. La Roland Garros nu am fost în meci, astfel că această victorie e cu atât mai importantă. Am servit bine, am progresat la acest capitol. Nu servesc foarte puternic, dar am constanţă, variez mult, reuşesc să găsesc unghiuri bune. Fizic sunt ok, nu mă pot plânge. Am lucrat mult acasă din punct de vedere fizic. Sunt puţin obosită, dar e normal. Sunt relaxată, concentrată, voi încerca să mă recuperez cât mai bine pentru următorul meci", a declarat Simona Halep pentru Eurosport, după un meci în care a vorbit puțin și despre întâlnireadin sferturile de finală, care părea mai normal să fie finala Australian Open.

Simona o va întâlni, marți dimineață, pe Serena Williams, și, la Eurosport România, a făcut o scurtă ”analiză” a acestui meci: "Nu aştept ca două meciuri să fie la fel. Nu mă gândesc foarte mult la acel meci. A fost pe iarbă, a fost o finală de Grand Slam, a fost cu totul şi cu totul altfel. Aici va fi o altă partidă, suprafaţa diferită, dar am încredere că am şansa mea. Voi lupta pentru ea şi voi încerca să fac ceea ce trebuie pe teren".