Maia Burcescu, dublă campioană în Polonia, la un puternic turneu Tennis Europe U12

08.03.2021

Evoluție impresionantă a compatrioatei noastre, Maia Ilinca Burcescu, jucătoare de Lot Național și legitimată la CS Dinamo București, la Sobota Cup 2021, turneu Tennis Europe U12 de Categroia 2, găzduit de Polonia.

Eleva antrenorului Firicel Tomai, aflată pentru prima dată la un turneu Tennis Europe U12, a dominat faza grupelor în proba de simplu, reușind să câștige toate cele trei partide și să piardă un singur set, pentru ca din sferturile de finală, și până la sfârșitul turneului, să își treacă în cont doar victorii categorice.

În ultimul act al turneului adversară i-a fost o reprezentantă a Slovaciei, Kali Supova, cea care, în semifinale a eliminat o jucătoare din România, pe Giulia Safina Popa. A fost o victorie a fel de categorică pentru Maia, care s-a impus cu 6-2, 6-2, la doar o zi distanță după ce Maia și Kali tocmai câștigaseră turneul de dublu.

Cele două au făcut pereche la Sobota Cup și și-au adjudecat trofeul după ce s-au impus în fața perechii Alexandra Bayuschenko (BLR)/Oliwia Sybicka (POL) cu 1-6, 6-3, 10-5. Tot în turneul de dublu au făcut pereche Karina Maria Capuzu și Giulia Safina Popa, cele două românce oprindu-se în faza semifinalelor.

Tot în semifinale, și tot în proba de dublu, dar a băieților, s-au oprit și românii Erik Adrian Neacșa și Eric Maximmilian Niță, fiind eliminați de o pereche din Polonia.

În fine, iată și alte rezultate ale jucătorilor din România la turneul din Polonia:

Eric Adrian Neacșa - A venit din Calificări și a câștigat Grupa B cu trei victorii din trei meciuri. Calificat în sferturile de finală avea să se oprească în această fază a competiției;
Matei Victor Chelemen - A trecut și el de Calificări, dar s-a oprit în faza grupelor cu o singură vitorie în trei meciuri ale Grupei E;
Patrick Grigore - De asemenea venit din Calificări, Patrick a reușit două victorii în trei meciuri în Grupa F, fără să depășească faza grupelor;
Patrik David Bolduț - Eliminat în primul tur al Calificărilor;
Eric Maximmilian Niță - Eliminat în primul tur al Calificărilor;
Vlad Cătălin Sandu - S-a oprit în turul doi al calificărilor.
Karina Maria Capuzu - A trecut de Calificări, iar în Grupa A a reușit o victorie în trei meciuri, fără să se califice mai departe.