Anamaria Federica Oana și Gabriel Ghețu au câștigat "International Championships of Romania", turneul Tennis Europe U14 organizat de TC București

06.05.2021

Cocheta bază de tenis a celor de la Tenis Club București a găzduit "International Championships of Romania", un foarte puternic turneu din Calendarul Tennis Europe, turneu U14 de Categoria 2.

Nu mai puțin de 21 de jucătoare din România au fost pe tabloul princippal de simplu al turneului de la București, iar trei dintre cele patru semifinaliste au fost compatrioatele noastre.campioana ediției din acest an avea să devină favorita nr. 1 a competiției, Anamaria Federica Oana, de la CS Universitar Tg. Mureș, cea care, în finală, la capătul unui meci dramatic, s-a impus cu 6-4, 3-6, 7-5, în fața unei jucătoare din Ucraina, Pushkar Stefaniya.

Situație foarte asemănătoare și în turneul de simplu al băieților, unul cu 25 de români pe tabloul principal, și cu favoritul nr. 1 în postura de campion.

Gabriel Ghețu, jucător legitimat la CS Dinamo București, a trecut în semifinale de un bulgar, pentru ca în ultimul act, într-o finală sută la sută românească, să se impună 6-2, 6-1, în fața lui Radu Paisvant, jucător de la ACS Orhideea Piatra-Neamț.

Campion la simplu, Gabriel Ghețu a câștigat și titlul la dublu, probă în care a făcut pereche cu Max Pade, un jucător din Germania. Cei doi, favoriții principali ai probei, au dispus în finală cu 7-5, 6-4, de perechea formată din Rareș Pieleanu (Asoc. TC Victor Hănescu) și Ștefan Haită (CSS Steaua București), capii de serie nr. 2.

În fine, în proba de dublu a fetelor, Anamaria Federica Oana, campioana de la simplu, și coechipiera ei, Vanessa Ioana Nocaci, de la CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare , favorite 3, au câștigat titlul cu 6-4, 6-1, în finala jucată împotriva perechii Sara Maria Dragnea(Daimon Sport Club București)/ Flavia Elena Ogrezeanu (ACS Young Tennis Development).

La buna organizare a acestei competiții au contribuit și sponsorii și partenerii: Restaurantul Buenasado, Dr. Oetker România, Fruleg, Pescariu Sports&Spa.

REZULTATE FINALE INTERNATIONAL CHAMPIONSHIPS OF ROMANIA

GALERII FOTO