Eva-Maria Ionescu și Gabriel Ghețu, noii campioni ai României la categoria U14

15.05.2021

Eva-Maria Ionescu, de la AS Tenis Club Curtea de Argeș, și Gabriel Ghețu, de la CS Dinamo București, sunt noii campioni ai României, după terminarea ediției din acest an a Campionatelor Naționale Individuale de Vară U14.

Disputate pe terenurile Centrului Național de Tenis al Federației Române de Tenis din București, Campionatele Naționale din acest an au adunat la start pe cei mai buni jucători din România la această categorie de vârstă, iar spectacolul oferit de acești foarte talentați copii a fost pe măsura așteptărilor.

Favorită 3 în turneul de simplu al fetelor, Eva-Maria Ionescu nu a pierdut niciun set până la ultimul meci, și a reușit o victorie în două seturi inclusiv în finală. Adversară în ultimul act i-a fost favorita cu nr. 2, Anamaria Federica Oana, de la CS Universitar Târgu Mureș, pe care a întrecut-o cu 6-2, 6-1. Andrada Komarov, de la LPS Mircea Eliade București, cap de serie nr. 1, învinsă de Eva în semifinale, a reușit să ocupe ultima treaptă a podiumului la aceste Naționale, după ce a câștigat finala mică, 6-4, 3-6, 7-6(6), cu Diana Ioana Simionescu, de la CSS Steaua București.

În turneul de simplu al băieților, în finală s-a impus principalul favorit, dinamovistul Gabriel Ghețu, dar meciul nu a fost deloc ușor. Gabi a avut nevoie de trei seturi, 6-3, 3-6, 6-1, pentru a-l învinge pe Tudor Țibelea, de la Daimon Sport Club București, la fel de disputată fiind și finala mică.


Radu Constantin Paisvant-Deliescu, de la ACS Orhideea Piatra Neamț, a primit trofeul pentru locul 3 după ce s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-3, în fața lui Rareș Pieleanu, de la Asoc. Tenis Club Victor Hănescu.

După finalele de simplu, și după festivitatea de premiere, mulți dintre jucători ai revenit pe teren pentru finalele de la dublu.


Astfel, în turneul de dublu al fetelor, marea finală avea să fie, în sfârșit, un motiv de bucurie pentru Federica Oana, finalista probei de simplu. Ea a făcut pereche cu Vanessa Nocaci, de la CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare, cele două reușind să revină în meci după ce au pierdut primul set. Scorul final a fost 3-6, 6-4, 10-7, în întâlnirea cu Alexia Tatu (CS Ten Club Tenis Buzău) și Andreea Soare (Asoc. tenis Club Bright Constanța).

Finala mică a probei s-a jucat în doar două seturi, Alexandra Anghel (CS Dinamo București) și Mateea Minculescu (AS CS AS Club Politehnica București), reușind să treacă cu 6-2, 6-4, de perechea Ilinca Sagmar (AS Club Sportiv DAX) / Alesia Breaz (CS Alpa Deva).

În fine, în turneul de dublu al băieților, am avut parte de un deja-vu, în condițiile în care pe prima treaptă a urcat tot Gabriel Ghețu. Ghețu a făcut pereche cu colegul lui de la Dinamo, David Cristian Carteputredă, iar cei doi și-au respectat statutul de favoriți principali, chiar dacă au trebuit să lupte pentru victorie. 7-5, 3-6, 10-6, este scorul cu care cei doi s-au impus în finala jucată împotriva perechii favorite 3, Adrian Matei Nedelcu (Tenis Club Enache) / Tudor Țibelea.

În finala mică, una nu la fel de echilibrată ca scor, Rareș Pieleanu și Ștefan Haită (CSS Steaua București) au câștigat cu 6-3, 6-4, în fața perechii Matei Todoran (CS Harnut Radu TC) / Vladimir Grintescu (CS Dinamo București).

Premierea ediției din acest an a fost oficiată de George Cosac, Vicepreședinte FRT, și de Răzvan Itu, Director General și Vicepreședinte al FRT.

Directorul de turneu a fost antrenorul federal Gabriel Moraru, ajutat de Mihai Dumitrescu și de antrenorul federal Andrei Mlendea.

Arbitrul principal al acestor Campionate Naționale a fost Răzvan-Alexandru Dinicoiu, ajutat de arbitrii Oana Irimescu, Cristi Dusa, Răzvan Enescu și Luca Jianu. Rareș Nanu a fost fizio pentru această competiție.

REZULTATE FINALE CNIV U14