Eva Maria Ionescu, în finala de simplu fete la Dr. Oetker Junior Trophy de la București. Meciul va fi LIVE. Andrada Komarov joacă în finala de dublu a fetelor

27.05.2021

Românca Eva Maria Ionescu a reușit un rezultat extraordinar în semifinalele probei de simplu fete la Dr. Oetker Junior Trophy, turneu Tennis Europe U14 de Categoria 1, unul dintre cele mai puternice turnee de tenis de acest nivel din Europa.

Compatrioata noastră, cap de serie nr. 4, va juca vineri, de la ora 9, finala probei de simplu după ce a reușit să o elimine pe principala favorită, Amelie Justine Hejtmanek, din Germania. 

Meciul, de asemenea transmis LIVE, și care poate fi revăzut AICI, a fost la discreția Evei, care s-a impus cu un categoric 6-1, 6-2.

În finala de vineri, care poate fi urmărită LIVE pe contul de YouTube al turneului - www.youtube.com/user/TennisJuniorStars - Eva va juca împotriva unei alte jucătoare din Germania, Julia Stusek, cap de serie nr. 3, care a trecut în cealaltă semifinală cu cu 6-1, 6-1, de Anamaria Federica Oana, cea de-a doua reprezentantă a României în "careul de ași" al Dr. Oetker Junior Trophy.

La finalul celor două semifinale de simplu fete, Cătălina Cristea, Director de Turneu al Dr. Oetker Junior Trophy, le-a premiat pe Anamaria Federica Oana și pe Amelie Justine Hejtmanek, pentru Locul 3 obținut la București.

Ș în turneul de simplu al băieților am avut parte de o mare surpriză, olandezul Mees Rottgering, care nu este printre capii de serie, reușind să-l învingă cu 6-3, 3-6, 6-1, pe rusul Timofei Derepasko, cap de serie nr. 1 al turneului și nr. 1 în clasamentul Tennis Europe la 14 ani.

În cea de-a doua semifinală, una la fel de frumoasă și de disputată, un alt reprezentant al Rusiei, Egor Pleshivtsev, cap de serie nr. 3, a revenit în meci după ce a pierdut primul set cu 6-0, pentru a se impune în final 0-6, 7-5, 6-3, în fața cehului Maxim Mrva, favoritul nr. 2 al acestei competiții.

Cinci jucătoare din România au fost implicate în cele două semifinale de dublu fete, și dintre ele una singură va juca finala.

 Andrada Komarov face pereche cu Amelie Justine Hejtmanek, jucătoarea din Germania eliminată de Eva Ionescu, dar care merge mai departe în turneul de dublu.

Astfel, Andrada și Amelia au jucat împotriva româncelor Andreea Diana Soare și Alexia Ioana Tatu, pe care le-au învins cu 6-3, 6-2, și vor juca în finala de vineri împotriva favoritele nr. 1 ale probei, alte două jucătoare din Germania, Nastasija Nesterovic și Julia Stusek.

Acestea din urmă au învins în semifinale, cu 6-2, 6-3, o altă pereche din România, pe Eva Andreea Munteanu și Diana-Ioana Simionescu.

În fine, în turneul de dublu al băieților, singura pereche din România ajunsă în faza semifinalelor, formată din Radu Pasivant și Sergiu Urzică, a avut o misiune foarte dificilă în fața prijncipalilor favoriți, rușii Timofei Derepasko și Egor Pleshivtsev. Cei doi jucători din Rusia s-au impus în două seturi, 6-1, 6-2, și vor juca acum împotriva favoriților 2 ai competiției, germanul Lieven Mietusch și cehul Maxim Mrva, care au trecut la mare luptă, cu 6-2, 4-6, 10-8, de capii de serie nr. 4, Ilan London Menache, din israel, și Mees Rottgering, din Olanda.