Karina Capuzu, dublă campioană în Grecia, la un turneu Tennis Europe U12. Sonia Butuc-Cerchez, finalistă la simplu, și campioană în turneul de dublu

18.06.2021

Două junioare din România, Sonia-Erika Butuc-Cerchez(CS Dinamo București) și Karina Maria Capuzu (Asociatia Harry Tennis Club), au dominat ediția din acest an a turneului ”Ptolemaida Juniors", turneuTennis Europe U12 de Categoria 2 din Grecia, reușind să joace finala turneului de simplu, așadar o finală 100 românească, și să câștige titlul la dublu.

Karina Capuzu, care a trecut în semifinale cu 6-2, 6-2, de o jucătoare din Franța, Alix Rios, avut un parcurs excelent în turneu, fără să fi piardă vreun set până în finală, în vreme ce Sonia Butuc-Cerchez a ajuns în finală învingând, pe rând, jucătoarele din Grecia situate pe locurile 2, 3, 6 și 10 în clasamentul național, pentru ca în semifinale să o elimine, după un meci de mare luptă, pe Yelena Lebeau, din Franța, scor 3-6, 7-6 (6), 10-8.

Și parcă pentru a demonstra că sunt cele mai bune jucătoare din turneu, Karina și Sonia au oferit o finală spectaculoasă câștigată cu 6-3, 3-6, 10-3, de Karina Maria.

Adversare în finala de simplu, Sonia și Karina s-au înțeles foarte bine în turneul de dublu, reușind să domine autoritar această probă și să câștige trofeul fără să piardă vreun set. în finala jucată împotriva unei perechi din Grecia, Aikaterini Oustampasidou / Greeythimia Petsoul, Sonia și Karina s-au impus fără nicio emoție cu 6-4, 6-1.