Simona Halep, nevoită să se retragă de la Wimbledon. Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal. Adversarele din primul tur ale celor șase jucătoare din România

25.06.2021

Monica Niculescu nu a pierdut niciun set în cele trei meciuri din turneul de calificare de la Wimbledon și s-a caliifcat fără emoții pe tabloul principal.

Monica a trecut, pe rând, de Ulrikke Eikeri, din Norvegia, cu 6-3, 6-3, de Asia Muhammad, din SUA, cu 6-2, 6-3 și de Kristie Ahn, tot din SUA, cu 7-5, 6-1.

În primul tur al probei de simplu, după tragerea la sorți, Monica va avea parte de o adversară foarte puternică, Aryna Sabalenka, din Belarus, cap de serie nr. 2 al turneului de Grand Slam de la Londra.

În ceea ce le privește pe cele cinci jucătoare direct calificate pe tabloul principal de simplu sorții le-au adus următoarele adversare:

Patricia Țig - Daria Kasaktina (RUS)

Sorana Cîrstea - Samantha Murray Sharan (GBR)

Irina Begu - Katie Volynets (SUA)

Ana Bogdan - Anastasia Pavlyuchenkova (RUS)

Mihaela Buzărnescu - Venus Williams (SUA).

SURSA FOTO: Instagram Simona Halep

Simona Halep, nevoită să se retragă

Din păcate pentru noi, Simona Halep, cea mai valoroasă jucătoare din România, locul 3 în clasamentul WTA, nu s-a refăcut după accidentare și s-a văzut nevoită să se retragă înaintea ediției din 2021 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon.
"Cu mare tristeţe îmi anunţ retragerea de la turneul de la Wimbledon, nefiind încă refăcută complet după accidentarea la gambă. Am dat totul pentru a fi pregătită să joc la Wimbledon şi după amintirile speciale de acum doi ani eram încântată şi onorată să pășesc pe aceste terenuri din postura de campioană en titre. Din păcate, corpul meu nu a cooperat, aşa că sunt nevoită să păstrez acest sentiment pentru anul. Pot spune sincer că sunt dezamăgită şi supărată pentru că trebuie să iau această decizie. Această perioadă a fost una dificilă pentru mine, dar ratarea a două turnee de Grand Slam a făcut-o cu atât mai grea din punct de vedere mental şi fizic. Voi vedea ce îmi rezervă viitorul, dar sper ca această perioadă să mă transforme într-o persoană şi un sportiv mai puternic. Mulţumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înţelegere şi susţinere", a declarat Simona.