Echipa U14 băieți a României, 3-0 cu Portugalia în primul meci al turneului de calificare la European Summer Cups 2021

27.06.2021

România nu a avut prea mari emoții în primul meci jucat în Spania, la Valencia, acolo unde participă la turneul de calificare pentru ediția din acest an a "European Summer Cups", echivalentul unui Campionat European pe echipe.

Naționala U14 băieți a țării noastre, adică Gabriel GHEȚU, David Cristian CARTEPUTREDĂ și Tudor ȚIBELEA, antrenată de Alexandru GHIȚĂ, a învins cu un categoric, 3-0 Portugalia, și s-a calificat în faza semifinalelor.

Tudor Țibelea a revenit în meci după ce a pierdut primul set și s-a impus cu 6-7(5), 6-4, 6-1 în fața lui Joao Luis Silva, Gabriel Ghețu a avut nevoie de doar două seturi, 6-2, 7-6(4), pentru a-l învinge pe Joao Dinis Silva pentru ca la dublu, deși au pierdut primul set, David Cristian Carteputredă și Tudor Țibelea să câștige meciul cu 6-7(6), 6-2, 10-3.

În urma acestui rezultat, băieții noștri s-au calificat în "careul de ași„ și vor întâlni echipa gazdă, Spania, care a învins cu 2-1 Letonia. Dacă va câștiga și acest meci România are asigurat locul la turneul final programat în perioada 2-4 iulie, tot la Valencia, în Spania.