Maria Teodorescu și David Manu au câștigat Mamaia IDU Juniors Championship, turneu Tennis Europe U16 de Categoria 2

27.06.2021

Turneul "Mamaia IDU Juniors Championship MOBEXPERT", turneu Tennis Europe U16 de Categoria 2, organizat impecabil de cei de la Tenis Club Idu Mamaia, a fost dominat categoric de jucătorii din România, care au câștigat toate cele patru finale.

Cap de serie nr. 4 în turneul de simplu al băieților, David Manu, de la Asociația TC Sun Alba Iulia, l-a avut adversar în finală pe Radu David Țurcanu, jucător legitimat la Asoc. TC Victor Hănescu, și l-a învins în două seturi, 6-3, 6-0.

Tot în două seturi a câștigat și Maria Eliza Teodorescu, de la Tenis Club Herăstrău, finala turneului de simplu al fetelor.
Cap de serie nr. 5, Maria s-a impus cu 6-1, 6-3, în fața unei alte jucătoare din România, Anamaria Federica Oana (CS Universitar Târgu Mureș), favorita cu nr. 2 a turneului de la Mamaia.

În probele de dublu, șapte din cele opt perechi calificate în semifinale au fost din România, titlurile fiind câștigate de Alexandra-Irina Anghel și Iris Zbranca, respectiv de David Manu și Cristian Marton. Favoritele nr. 2 ale probei de dublu fete, Iris Zbrancă (LPS-CSS Constanța) și Alexandra-Irina Anghel (CS Dinamo București), au câștigat cu 6-0, 6-4, întâlnirea cu favoritele nr. 3, Sofia Maria Bărbulescu (ACS Academia de Tenis herăstrău) și Andra Maria Simion (Asociatia Arse Sport Club).

Favoriți principali ai probei de dublu, David Manu și Cristian Marton (CS Dinamo București) urmau să joace în finală cu doi jucători din Slovacia, Marek Nano și Simon Norrman, capi de serie nr. 2, dar titlul a fost câștigat de compatrioții noștri fără să schimbe vreo minge, adversarii abandonând înaintea ultimului act.