Echipa U14 fete a României, victorie fără emoții în prima zi a turneului de calificare European Summer Cups de la București

27.06.2021

Federația Română de Tenis găzduiește în aceste zile, pe terenurile Centrului Național de Tenis din București, meciurile din cadrul Turneului de calificare fete U14 a ediției 2021 a "European Summer Cups".

Echipa Națională a României pentru acest turneu este formată din Eva Maria IONESCU, Anamaria Federica OANA și Andrada Ekaterina KOMAROV, antrenor fiind Radu POPESCU, iar în primul meci fete noastre nu au avut nici cea mai mică emoție. România a trecut cu 3-0 de Bosnia și Herțegovina, punctele fiind aduse de Andrada Komarov, 6-1, 6-1, cu Karla Bakalar, de Eva Ionescu, 6-0, 6-3, cu Lana Petkovic și, la dublu, de Andrada Komarov și Anamaria Oana, 6-0, 6-2, cu Karla Bakalar / Henna Kadic.

În celelalte trei întâlniri ale zilei Rusia a învins cu 3-0 Italia, Bulgaria a trecut de Croația cu 3-0 și, în cel mai echilibrat meci, Portugalia a învins Slovenia cu 2-1.

Așadar, în semifinale, luni, România va juca împotriva Rusiei, iar Bulgaria va întâlni Portugalia. Echipele care ajung în finală sunt calificate la turneul final programat în perioada 2-4 iulie, la San Remo, Italia.