Sara Sitar și Călin Munteanu, noii campioni ai României la Categoria U10

27.06.2021


Sara Nicole Sitar, jucătoarea celor de la Clubul Sportiv "Sport Club Calin" Baia Mare, și Călin Munteanu, de la CSM Unirea Slobozia, sunt noii campioni ai României, după ce au câștigat probele de simplu la Campionatele Naționale Individuale de Vară U10.

Organizată de FRT pe terenurile Centrului Național de Tenis din București, competiția din acest an a avut la start pe cei mai buni jucători de la această categorie de vârstă, iar favoriții și-au respectat condiția.

Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu al fetelor, Sara Sitar a jucat în finală împotriva favoritei nr. 7, Eva Bulai, de la LPS Mircea Eliade București. Jucătoarea din Baia Mare, care este și pe locul 1 în clasamentul FRT la 10 ani, a câștigat cu 4-1, 4-1. În finala mică, pentru locul trei, Brândușa Roxana Dumitru, de la TC Sun Alba Iulia, cap de serie nr. 6, a trecut cu 5-3, 4-1, de Maria Petrache Bozu, de la TC Enache București.

În turneul de simplu al băieților, în finală s-au întâlnit favoritul nr. 1, Nicholas Andrei Tănasă, de la CSM Brăila, și favoritul nr. 3, Cătălin Munteanu.


La finalul unui meci foarte disputat, Cătălin s-a impus cu 5-3, 4-1, reușind să-și treacă în palmares cel de-al doilea titlu de campion național în acest an, după cel de la dublu.

Și finala pentru medalia de bronz a fost la fel de frumoasă și disputată, locul de pe podium fiind ocupat de Ștefan Robert Szabo, de la CSM Timișoara, învingător cu 2-4, 4-2, 10-1, în întâlnirea cu Teodor Gavril Parfene de la Asoc. TC Victor Hănescu.

Altfel, sâmbătă, în finala de dublu, Nicholas Tănasă și Cătălin Munteanu, care au făcut pereche în acest turneu, au reușit să devină campioni naționali. Deși au pierdut primul set, cei doi au revenit pentru a se impune în final cu 0-4, 4-2, 11-9, în fața perechii Ianis Ghiulea (AS CS Libra Phoenix București) / Andrei Timaru (CS Tenis CDC Constanța).

În finala mică a probei de dublu băieți, una cu set decisiv, Mihnea Tamași (CS Ceramus) și Matei Tudor (CS Comesad Pitești) au câștigat cu 2-4, 4-2, 10-7, în fața perechii David Bacliu și Patrick Dobrin, ambii legitimați la ACS Tenis Club Racheta Campionilor.

În fine, în turneul de dublu al fetelor, în finala mare, favoritele cu nr. 2, Maria-Elena Dogaru (CSS Slobozia) și Daria Duret (CS Valmet Brăila), au câștigat cu 4-2, 5-3, în fața favoritelor cu nr. 4, Eva Bulai și Natalia Dragomir (ACS Tennis Performance Team).

În finala pentru locul 3, Alexia Enache și Maria Petrache, ambele de la TC Enache București, și favoritele cu nr. 3, au câștigat cu 4-2, 4-1, meciul cu Brândușa Dumitru și Raluca Dumitru (CS Tenis Club Craiova).

Directorii de turneu pentru aceste Campionate Naționale au fost antrenorii federali Gabriel Moraru și Andrei Mlendea.

Arbitrul principal a fost Cristian Ștefan, ajutat pe tot parcursul competiției de arbitrii Oana Irimescu, Corina Toader, Tudor Antonescu, Cornel Chivaru și Stelică Mușat.