Rusia a câștigat turneul de calificare European Summer Cups U14 fete de la București. România a ocupat locul trei. Naționala de băieți U14 a României, locul trei în Spania

29.06.2021


Turneul de Calificare European Summer Cups U14 organizat de Federația Română de Tenis la Centrul Național de Tenis din București s-a încheiat cu o victorie a Rusiei.

Rusia s-a impus cu 2-1 într-o finală echilibrată jucată împotriva Bulgariei, ceea ce înseamnă că cele două echipe merg împreună la turneul final organizat la San Remo, Italia.

În ceea ce privește echipa U14 fete a României, antrenată de Radu Popescu, după ce a pierdut semifinala cu Rusia, scor 0-3, a reușit un meci foarte bun și s-a impus cu 2-1 în finala mică jucată împotriva Portugaliei.

Anamaria Federica OANA a câștigat cu 6-0, 6-2, meciul jucat cu Analu Freitas, Eva Maria IONESCU a trecut cu 5-7, 6-4, 6-0, de Lena Couto, în vreme ce în meciul de dublu, care nu mai putea schimba echipa câștigătoare, Lena Couto și Angelina Voloshchuk au trecut cu 6-3, 7-5, de Andrada Ekaterina KOMAROV și Anamaria Federica OANA.

Naționala U14 băieți a României, foarte aproape de calificarea la turneul final

Disputat în același timp cu turneul de calificare de la București, dar în Spania, la Valencia, turneul de calificare al băieților la categoria U14 a fost câștigat de Spania, țara gazdă.

Astfel, în semifinale, Spania a întâlnit România, echipa noastră, conndusă de Alexandru Ghiță, fiind foarte aproape de o victorie.


Sergio Planella Hernandez l-a învins cu 6-1, 6-1, pe David Cristian CARTEPUTREDĂ, dar Gabriel GHEȚU a restabilit egalitatea cu o victorie foarte importantă, 6-2, 5-7, 6-4, cu Keoni Puig Mccallan.

În meciul de dublu, unul foarte disputat, David Cristian CARTEPUTREDĂ și Gabriel GHEȚU au fost învinși în decisiv de Sergio Planella Hernandez și Keoni Puig Mccallan cu 6-4, 3-6, 11-9.

În finala turneului de la Valencia, Spania s-a impus cu 3-0 în fața Elveției, dar cele două națiuni s-au calificat la turneul final, găzduit, de asemenea, tot de orașul Valencia.

În ceea ce privește România, echipa noastră s-a regrupat repede după înfrângerea din meciul cu Spania și s-a impus cu un categoric 3-0 în fața Sloveniei pentru a ocupa locul 3 în această competiție.

Tudor ȚIBELEA a trecut cu 6-2, 2-6, 6-2, de Marko Retelj, Gabriel GHEȚU s-a impus cu 6-4, 6-2, în fața lui Matic Hribar, scorul final fiind stabilit de David Cristian CARTEPUTREDĂ și Tudor ȚIBELEA care au învins cu 6-0, 4-6, 10-8, perechea Paolo Angeli/Matic Hribar.