Eric Niță a jucat finala de dublu a turneului Bärchen Cup din Germania. Bianca Maria Pleșcan a câștigat turneul de consolare

07.07.2021

"Bärchen Cup", un foarte puternic turneu Tennis Europe U12 de Categoria 1, găzduit de orașul Munster, din Germania, a avut la start și doi jucători din România, ambii reușind rezultate importante pentru cariera lor.

Eric Maximmilian Niță, de la S&F Tennis System Club Sportiv de Tenis, locul 1 în clasamentul FRT la 12 ani, a participat atât în proba de simplu cât și în cea de dublu. Compatriotul nostru a reușit cel mai bun rezultat în turneul de dublu în care a făcut pereche cu un jucător din Ucraina, Volodymyr Revenko. Cei doi nu au pierdut niciun set până în finala turneului, una extrem de disputată. După un meci cu set decisiv, germanii Eric Dylan Mueller și Marco Ontiveros Castro s-au impus cu 7-6(4), 5-7, 10-7.

Eric Niță a avut o evoluție solidă și în proba de simplu în care s-a oprit în faza sferturilor de finală, învins fiind de un reprezentant al gazdelor, Shiro Bui, cu 6-2, 7-6(4).

În turneul de simplu al fetelor, deși a pierdut în primul tur al tabloului principal, Bianca Maria Pleșcan, de la CS Tenis Club Coreco Iași, a reușit să câștige turneul de consolare. În finală, compatrioata noastră a învins cu 6-2, 6-3, o reprezentantă a gazdelor, Emilia Carlotta Bune.