Sergiu Urzică și Matei Todoran, campioni de dublu în Germania, la un turneu Tennis Europe U14

05.07.2021


Clubul de tenis SV Reinickendorf 1896 din Berlin, Germania, a găzduit "Berlin International", turneu de Categoria 2 din Calendarul internațional U14 al Tennis Europe.

La această competiție, cu un tabloul de 48 de participanți, România fost reprezentată, la feminin, de Vanessa Nocaci, de la Sănătatea Ergolemn Satu Mare, antrenată de Matei Horia, iar în turneul băieților de Matei Todoran, de la C.S. Hărnut Radu din Cluj, antrenat de Hărnut Radu, și de Sergiu-Constantin Urzică, legitimat al clubului CSM Moinești, antrenat de Ciocan Brian-Mihai.

Cel mai bun rezultat în acest turneu pentru România a fost reușit de perechea Sergiu Urzică și Matei Todoran care a câștigat turneul reușind ca în finală să învingă un dublu valoros, Maltsev, din Rusia, și Zemla, din Polonia, cu scorul de 6-3, 2-6, 11-9.

Evoluție bună pentru Sergiu Urzică și în proba de simplu, în care a ajuns până în sferturile de finală, fiind învins de Zangar Nurlanuly din Kazahstan, dar după ce în optimile de finală l-a eliminat pe grecul Iraklis Kalanov, favoritul nr. 2, cu 6-4, 3-6, 10-1. De asemenea, evoluție foarte bună și pentru Matei Todoran, și el eliminat în turneul de simplu doar în sferturile de finală, învins de Martin Doskocil din Cehia, favorit 4, cel care a câștigat turneul.

În ceea ce o privește pe Vanessa Nocaci, compatrioata noastră s-a oprit în sferturile de finală, învinsă fiind de Ksenia Smirnova, din Rusia, cea care avea să și câștige turneul.