Gabi Ruse, salt impresionant de 65 de locuri în clasament, după primul titlu WTA al carierei sale

11.07.2021

FOTO: Witters/Hamburg European Open

Performanță excepțională pentru Gabriela Ruse, în Germania, la turneul WTA 250 "Hamburg European Open".
După un "drum" impresionant, pornit din calificări, și după șapte victorii, multe dintre ele în trei seturi, compatrioata noastră și-a trecut în palmares primul titlu WTA al carierei.

Adversară în ultimul act i-a fost o reprezentantă a gazdelor, Andrea Petkovic, iar meciul a fost extrem de spectaculos, disputat, și cu multe răsturnări de scor. În primul set, Gabi a salvat două mingi de set pentru a se impune în tie-break cu 8-6, pentru ca în setul secund să fie condusă rapid cu 3-0. Din acel moment, însă, compatrioata noastră a preluat conducerea meciului, a câștigat șase din următoarele șapte game-uri și, după mai bine de două ore de joc și 7-6(6), 6-4, Gabriela Ruse a devenit campioană.

"E foarte greu pentru mine să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Andrea, a fost o plăcere pentru mine să joc contra ei în finală. Am urmărit multe meciuri ale ei la televizor, când eram mică. Vreau să le mulțumesc suporterilor români. A însemnat foarte mult pentru mine că m-ați susținut. Antrenorului meu... Nu e ușor să lucreze cu mine, sunt o jucătoare atât de nebună, îi mulțumesc. Sunt foarte fericită, m-am simțit foarte bine încă din prima zi la Hamburg. Am câștigat, așa că sunt foarte fericită. E fantastic că după 20 de ani fără turneu la Hamburg, să fiu prima câștigătoare", avea să declare compatrioata noastră la finalul unui meci de o mare importanță.

De altfel, acesta este primul titlu WTA al carierei, iar rezultatul de la Hamburg o ajută să facă un salt spectaculos în Clasamentul WTA, salt de nu mai puțin de 65 de locuri. Potrivit clasamentului live, Gabi Ruse va urca pe locul 133 pentru cea mai bună clasare a carierei.