Mihaela Buzărnescu, victorie mare în primul tur al turneului olimpic de la Tokyo. Monica Niculescu și Raluca Olaru, calificare spectaculoasă în turul secund al probei de dublu

24.07.2021

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a avut parte de un meci maraton, de aproape trei ore, în primul tur al turneului de simplu la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Compatrioata noastră a pierdut primul set al întâlnirii cu americanca Alison Riske, în tiebreak, 6-7 (0), dar a luptat incredibil în continuare și și-a adjudecat următoarele două seturi, cu 7-5, 6-4.

Pentru Mihaela, debutantă la Jocurile Olimpice, aceasta este o victorie foarte prețioasă, ea dorindu-și mult să participe la o ediție a Jocurile Olimpice

În turul secund, Mihaela Buzărnescu o va avea ca adversară pe cehoaica Marketa Vondrousova, aflată pe locul 41 în clasamentul WTA.

Tot azi, dar în prima parte a zilei, tenisul românesc ne-a mai adus o bucuri după un rezultat surpriză, dar absolut meritat.

Astfel, Raluca Olaru și Monica Niculescu au reușit o victorie mare în primul tur al probei de dublu la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, reușind să elimine unul dintre cele mai valoroase dubluri din lume.

Compatrioatele noastre au revenit incredibil în primul set al meciului cu surorile Ching Chan și Latisha Chan din Taipei și, de la 3-5 s-au impus cu 7-5. Favoritele nr. 5 ale turneului olimpic au restabilit egalitatea câștigând setul secund cu 6-1, dar finalul de meci a aparținut compatrioatelor noastre. Monica și Raluca au condus tot timpul în match-tiebreak și după un joc foarte spectaculos româncele se impun cu 7-5, 1-6, 10-6.

În turul secund al turneului de dublu de la JO Tokyo 2020, fetele noastre vor juca împotriva perechii care va câștiga întâlnirea Ellen Perez / Samantha Stosur (AUS) - Jelena Ostapenko/ Anastasija Sevastova (LAT).