Mihaela Buzărnescu, la simplu, Monica Niculescu și Raluca Olaru, la dublu, s-au oprit în turul secund la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

26.07.2021

Meci extrem de solicitant pentru compatrioata noastră, Mihaela Buzărnescu, în turul secund al turneului de simplu de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Mihaela a întâlnit-o pe Marketa Vondrousova, din Cehia, pe terenurile de la Ariake Tennis Park, care s-a impus cu 6-1, 6-2, la nici două zile de la meciul epuizant de aproape trei ore din primul tur, cel câștigat de Mihaela în fața americancei Alison Riske.

La câteva ore de la meciul Mihaelei au intrat pe teren Monica Niculescu şi Raluca Olaru pentru întâlnirea lor din optimile probei feminine de dublu cu Ellen Perez și Samantha Stosur, din Australia.

Iar meciul a fost unul dramatic, cu un final nefericit pentru fetele noastre. Începutul de partidă a fost perfect pentru jucătoarele din România care, după doar 30 de minute, conduceau cu 5-1 și se pregăteau să-și treacă în cont primul set. Din păcate lucrurile au luat o turnură neașteptată și, după ce au ratat primele două mingi de set la 5-4 pentru ele Raluca și Monica s-au văzut egalate. La 5-5, însă, compatrioatele noastre au mai reușit un break și foarte rapid au ajuns să conducă cu 6-5 și 40-0. Aproape ireal, însă, de la acest scor, și după alte cinci mingi de set ratate, scorul avea să devină 7-6(3) pentru australience care au fructificat prima lor șansă de set.

Setul secund a fost echilibrat până la 3-3 când Stosur și Perez au reușit primul break al setului secund, dar avantajul nu a durat mult pentru că imediat fetele noastre și-au recuperat break-ul și au trecut la conducere cu 5-4.

Din păcate pentru noi, de la acest scor toate game-urile au intrat în contul jucătoarelor din Australia și după două ore de joc meciul se termină cu o înfrângere pentru Monica și Raluca, scor 6-7(3), 5-7.