Winners Open, ziua a 2-a: Cinci jucătoare din România pe tabloul principal. Alexandra Dulgheru, victorie după un meci de trei ore

02.08.2021

După ce ieri am început cu primele meciuri din calificări, Winners Open a avut astăzi prima zi plină: trei dueluri pe tabloul principal și alte șase pentru accederea pe tablou.
Programul a fost întrerupt de o ploaie strașnică, însă până la capătul zilei au fost încheiate aproape toate meciurile de simplu. Singura excepție: partida dintre Irina Fetecău și Seone Mendez, întrerupt (de întuneric) la 4-2 pentru româncă. Meciul va fi reluat mâine.
Alexandra Dulgheru a fost singura româncă intrată din calificări pe tabloul principal. Vanessa Popa Teiușanu, Miriam Bulgaru și Gabriela Talabă au fost nevoite să se oprească în calificări.
Panna Udvardy, din Ungaria, Aleksandra Krunic (Serbia), Ormaechea (Argentina) și Jana Fett (Croația) s-au calificat și ele mai departe.

Rezultatele jucătoarelor noastre

Două românce au jucat azi pe tabloul principal, dar ambele au pierdut pe Center Court: Evelyne Christelle Atticia Tiron a fost învinsă clar cu Lara Arruabarrena, o jucătoare care acum câțiva ani a fost pe locurile 50, iar Gabriela Ruse, favorita 5 a turneului și una dintre cele mai în formă jucătoare – cu victorie la Hamburg și finală la Palermo -, a fost eliminată de experimentata Lesia Tsurenko (Ucraina), o adversară incomodă care acum doi ani, înainte să se accidenteze, a fost la un pas să intre cele mai bune 20 de jucătoare din lume.
Într-un meci în care ambele jucătoare au avut dificultăți să câștige pe propriul serviciu, Tsurenko a câștigat cu 6-3, 6-3.
Dincolo, Gabi a ajuns la Cluj drept cea mai în formă jucătoare prezentă pe tabloul principal de la Winners Open, iar contextul acesta n-a fost ușor de gestionat. Mai ales că Lesia Tsurenko a fost cea mai periculoasă adversară pe care ar fi putut să o primească în turul 1.

Câștigătoare a patru turnee WTA la simplu, Tsurenko a fost jucătoarea care a reușit să lege mult mai bine jocul, s-a apărat foarte bine și a încercat să o facă pe Gabriela să forțeze, reușind să se agațe de fiecare minge și să întoarcă în teren o minge în plus.
Aventura Gabrielei Ruse la Winners Open se oprește în turul 1 de data asta, dar povestea ei continuă în următoarele turnee. Participarea ei la Cluj, în calitate de favorită și jucătoare de la care se așteapta mult, poate fi o primă lecție importantă pentru ceea ce va urma.
În schimb, Lesia Tsurenko, care a trecut prin multe accidentări în ultimul an și jumătate și a căzut în afara topului 150 WTA, tocmai a bifat prima ei victorie pe un tablou principal WTA. A reușit asta după fix un an de zile, ultimul ei meci câștigat fiind cu Ekaterina Alexandrova, la Praga, în august 2020.
În meciul următor, Tsurenko se va întâlni cu o jucătoare venită din calificări.

Întâlnirea zilei: Gabriela Talabă vs Alexandra Dulgheru

După un meci maraton, care a durat două ore și 57 de minute, Alexandra Dulgheru s-a calificat pe tabloul principal, cu o victorie în trei seturi în fața Gabrielei Talabă. A fost 4-6, 6-4, 6-4 pentru Alexandra, care va fi prezentă pentru a treia oară de la revenirea în tenis pe tabloul principal al unui turneu WTA 250, după cele jucate la Lausanne și Palermo.
Acesta a fost cel mai lung și probabil și cel mai bun meci de la Winners Open până acum. Dulgheru a întors de la 4-6, 0-2, reușind să obțină a 14-a victorie din martie 2021 încoace, când ea s-a reîntors la tenis după o pauză de mai bine de un an de zile.
TEXT & FOTO: winnersopen.ro