Ștefania Bojică, Mara Gae și Cara Meșter, fetele care au adus României medaliile de bronz la Campionatul European pe echipe U16 din Cehia

04.08.2021


România a terminat cu o victorie turneul final al Campionatului European pe Echipe U16 - Tennis Europe Nations Cup, organizat în Cehia, la Ricany, dar victoria de azi este foarte importantă, pentru că a adus cu ea și medaliile de bronz.

Ștefania BOJICĂ (Tenis Club 2000 Bucuresti - Academia Sever Dron), Mara GAE (CS Dinamo București) și Cara Maria MEȘTER (CS Marc Tenis Cluj-Napoca), însoțite de antrenorul Cristian MIHOLCA, și el tot de la CS Marc Tenis Cluj-Napoca, nu au avut nicio emoție în ultimul lor meci de la aceste Europene, impunându-se cu 3-0 în fața Ungariei, echipă pe care, de altfel, România a învins-o și săptămâna trecută în turneul de calificare de la Bistrița.

Azi, în Cehia, primul punct al României l-a adus Mara GAE, care o conducea cu 6-2, 3-0 pe Vanesa Dalma Danko în momentul în care jucătoarea din Ungaria s-a retras, pentru ca, imediat, să intre pe teren Cara Maria MEȘTER pentru meciul care avea să ne asigure medaliile de bronz. Cara a avut nevoie de doar două seturi, 6-4, 7-5, pentru a o învinge pe Greta Fenyves, iar la acest scor partida de dublu dintre Ștefania BOJICĂ și Mara GAE și Vanesa Dalma Danko și Luca Udvardy nu s-a mai jucat, jucătoarele din Ungaria abandonând.

Medaliile de aur la ediția 2021 a acestor Campionate Europene pe echipe U16au fost câștigate de echipa țării gazdă, Cehia, care a trecut în finală cu 2-1 de Rusia, medaliată, așadar, cu argint.