Naționala de fete U12 a României, medalia de bronz la Campionatul European pe Echipe din Franța

08.08.2021


Naționala de fete U12 a României a terminat pe locul 2 Grupa A a turneului final al Campionatului European pe Echipe - Tennis Europe Nations Challenge U12, organizat în Franța, la Ajaccico, după o a doua victorie în această fază a competiției - un categoric 3-0 cu Slovacia, și a jucat în final cu locul 2 din Grupa B, Polonia, miza fiind medaliile de bronz.

Iar pentru Maia Ilinca BURCESCU, Giulia Safina POPA și Andreea OLARIU, și pentru antrenorul Lucian POPA, miza a fost suficient de motivantă, iar rezultatul a fost cel pe care ni l-am dorit.

Prima a intrat pe teren Giulia Safina POPA cea care, deși a pierdut primul set al meciului cu Barbara Kostecka a revenit spectaculos pentru a se impune în setul decisiv chiar la zero. A fost 1-6, 7-5, 6-0, pentru Giulia, meciul ei fiind urmat de cel de-al doilea joc de simplu dintre Maia Ilinca BURCESCU și Oliwia Sybicka. Partida nu a avut niciun istoric și noi nu am avut parte de nicio emoție, pentru că Maia s-a impus cu un categoric 6-2, 6-0, scor care ne asigura medaliile de bronz indiferent de rezultatul partidei de dublu, cea în care Maia Ilinca BURCESCU și Andreea OLARIU au pierdut în fața perechii Lena Markowska / Oliwia Sybicka, scor 2-6, 6-2, 8-10.

Echipa națională U12 de băieți - locul 8

Disputat în același timp, și tot în Franța, dar la Dijon, Campionatul European pe Echipe - Tennis Europe Nations Challenge U12 al băieților s-a încheiat cu un rezultat nefericit pentru România.

Echipa noastră, formată din Vlad Cătălin SANDU, Eric Maximmilian NIȚĂ și Laurențiu Albert Cristian BADEA, și antrenată de Ștefan NIȚĂ, a terminat pe ultimul loc în Grupa B, după ce a pierdut cu 2-1 și întâlnirea cu Franța, și a jucat cu ultimul loc din Grupa A, cu Estonia, pentru pozițiile 7-8.

Ken Ink a adus primul punct Estoniei, după ce Eric NIȚĂ s-a retras în momentul în care era condus cu 6-3, 5-0, pentru ca Luukas Raudkivi, deși a pierdut primul set al meciului cu Vlad Cătălin SANDU, să revină în meci, să se impună cu 5-7, 6-0, 6-0 și să asigure victoria și locul 7 pentru Estonia.