CS Dinamo București și CS Bright Constanța au câștigat Campionatele Naționale pe Echipe U14

03.09.2021

Centrul Național de Tenis al Federației Române de Tenis a găzduit ediția 2021 a Campionatelor Naționale pe Echipe U14, o competiție la care au participat cei mai buni jucători ai României la această categorie de vârstă.

În turneul fetelor în "careul de ași" au fost două echipe din Constanța și două din București. Campioana este echipa celor de la CS Bright Constanța, formată din Soare Andreea-Diana, Tatu Alexia, Minculescu Mateea și Ogrezeanu Flavia-Elena, și pregătită de antrenorul Marius-Andrei Baciu, și care a câștigat toate cele trei partide jucate în turneul final: 5-0 cu CS Dinamo București și cu CS Elite Tenis Pantelimon, și 4-1 cu LPS-CSS Constanța.

Locul 2 în clasamentul final a revenit celor de la LPS-CSS Constanța, cu două victorii, 3-2 CS Dinamo București și 4-1 cu CS Elite Tenis Pantelimon. Pentru echipa de pe locul 2 au jucat Zbranca Iris, Simionescu Diana Ioana, Munteanu Eva Andreea, Nagy Maria Teodora, Chibzui Elena și Museianu Alexandra Mirela, antrenor fiind profesorul Popescu Radu Nichifor.

Podiumul acestor Campionate Naționale, în turneul fetelor, a fost completat de CS Dinamo București, care s-a impus cu 4-1 în fața celor de la Elite Pantelimon, echipa antrenată de Constantin Cosmescu fiind formată din Anghel Alexandra Irina, Baiulescu Maria, Bacargiu Ana, Burcescu Maia Ilinca, Butuc Cerchez Sonia Erika și Macarie Alexandra Ioana.

Și dacă în turneul fetelor CS Dinamo a luat medaliile de bronz, echipa din București a dominat categoric turneul băieților, impunându-se de fiecare dată cu același scor, 5-0, în fața celor de la ACS Junior Pro Tennis, As Club Sportiv Elite Tenis și CSA Steaua.

Pentru CS Dinamo București au jucat Ghețu Gabriel, Paisvant Deliescu Radu Constantin, Carteputredă David Cristian, Nedelcu Adrian Matei, Grințescu Vladimir Anatol și Varbanciu Matei, căpitanii echipei fiind Bogdan Toma și Constantin Cosmescu.

Pe locul doi a venit echipa celor de la AS Club Sportiv Elite Tenis Pantelimon, formată din Popa David, Prunescu Nita Luca Stefan, Budarescu Mihnea, Nedelcovici Noris și Cornea Adrian Mihai și condusă de Cristian Tănase. CS Elite a câștigat două partide impunându-se cu același scor, 4-1, atât în fața celor de la Junior Pro Tennis cât și a celor de la CSA Steaua.

În fine, pe locul 3 în turneul băieților s-a clasat ACS Junior Pro Tennis care a câștigat un singur meci, 5-0 cu CSA Steaua București. Pentru echipa de pe locul 3, condusă de Codruț Tinica au jucat Neagu Toma, Tone Radu-Andrei, Stan Matei Daniel și Munteanu Radu.

REZULTATE FINALE FETE

REZULTATE FINALE BĂIEȚI