Filip Jianu - Joao Sousa, primul meci al întâlnirii România - Portugalia, din Grupa Mondială I a Cupei Davis. Marius Copil și Gastao Elias joacă în a doua partidă

17.09.2021

Tragerea la sorți a partidelor din întâlnirea din Grupa Mondială I a Cupei Davis by Rakuten, dintre echipele României și Portugaliei, de la Cluj-Napoca, a avut loc azi la Platinia Conference Hall din Cluj-Napoca, a stabilit ordinea în care se va juca.

FOTO. Inquam Photos / Manases Sándor

Astfel, Filip Cristian Jianu şi Joao Sousa se vor înfrunta, sâmbătă, de la ora 12, în primul meci al întâlnirii de la Sala Sporturilor ''Horia Demian'' din Cluj-Napoca, meciul lor fiind urmat de cea de-a doua partidă de simplu, dintre Marius Copil şi Gastao Elias.

FOTO. Inquam Photos / Manases Sándor

Duminică, tot de la ora 12:00, este programat meciul de dublu, dintre perechile Marius Copil/Horia Tecău şi Joao Sousa/Gastao Elias, urmat de cele două partide de simplu, Marius Copil - Joao Sousa, respectiv Filip Cristan Jianu - Gastao Elias.

Din echipa României pentru acest meci mai fac parte Nicholas David Ionel şi Nicolae Frunză, iar în echipa Portugaliei se mai află Frederico Ferreira Silva şi Nuno Borges.

La conferința de presă ce a urmat tragerii la sorți jucătorii români și-au exprimat speranța că și acum vom câștiga așa cum s-a întâmplat și în precedentele două întâlniri jucate de România în această sală.

Marius Copil: ”De fiecare dată când am jucat în această sală am ieșit triumfători. Sper să continuăm tradiția”

FOTO. Inquam Photos / Manases Sándor

  • Am mai jucat acum câțiva ani cu Finlanda în sala aceasta şi cred că încă o dată împotriva Danemarcei. Deci avem două meciuri în sala asta şi de fiecare dată am ieșit triumfători. Sper să continuăm tradiția. 
  • El (n.r. – Horia Tecău) are 18 ani la Cupa Davis, a făcut deja majoratul, iar eu am 12. Ne bucurăm, sper să mai jucăm încă pe atât şi să câştigăm cât mai multe meciuri.
  • Eu am debutat la Cupa Davis în echipă cu Horia. Mă bucur că suntem de 12 ani aceeaşi echipă şi sper să rezistăm cât mai mult. Sperăm să urcăm împreună echipa cât mai sus şi să avem meciuri frumoase, cu adversari mai grei.


Horia Tecău: ”
Sperăm să vină cât mai multă lume şi să fie o atmosferă cât mai frumoasă pentru noi”


FOTO. Inquam Photos / Manases Sándor

  • Este al treilea meci pe care îl jucăm în această sală. De fiecare dată când venim la Cluj ne bucurăm de suportul local, de fanii care vin în număr mare să ne susţină. Am avut succes aici, avem amintiri frumoase şi venim cu drag de fiecare dată la Cluj. Sperăm să vină cât mai multă lume şi să fie o atmosferă cât mai frumoasă pentru noi. Pentru că asta înseamnă să joci acasă, să ai avantajul publicului. Într-un meci dificil cum este acesta cu Portugalia, publicul poate face diferenţa. De aceea este foarte important să vină cât mai multă lume în acest weekend.
  • Sunt veteran la echipă, am fost înştiinţat chiar ieri că s-au făcut 18 ani de la debutul meu la Cupa Davis. E incredibil cum a trecut timpul, nu-mi imaginam că o să ajung la atâţia ani în Cupa Davis. Competiţia asta mi-a plăcut de la început, m-a atras să fac lucrurile cât mai bine şi să fac parte din această echipă. Mă bucur că am avut această longevitate, iar în mare parte asta se datorează echipei. Pentru că de fiecare dată mi-a făcut plăcere să vin la echipă. Echipa e minunată, la fel şi staff-ul tehnic care ne ţine în formă. Nu e uşor să vii şi să fii fit tot timpul pentru acest meci.
  • Mă bucur să fiu din nou în echipă cu Marius. Împreună cu el putem construi o echipă puternică şi agresivă care se bazează pe serviciu şi jocul la fileu. E un pic un alt fel de ritm faţă de atunci când joc cu Florin (n.r. – Florin Mergea). Pe care îl salut, îi urez să facă bine şi să revină la echipă anul viitor. Poate e o situaţie un pic mai delicată anul acesta pentru că Marius trebuie să joace şi simplu şi dublu. Acesta este un lucru la care trebuie să te adaptezi la aceste meciuri din Cupa Davis. Ăsta este şi farmecul competiţiei. Dar vom lua fiecare meci la rând, aşa că ne concentrăm mai întâi pe ziua de mâine. Suntem pregătiţi, am făcut antrenamente împreună şi ne acomodăm foarte repede. Pregătirea am făcut-o bine, acum aşteptăm să înceapă meciurile şi să evoluăm bine mâine.


Filip Cristian Jianu: ”Nu este nicio presiune pentru că joc primul meci sâmbătă”

  • Nu cred că e o presiune în plus că joc primul mâine. Din contră, cred că pentru mine este un pic mai bine că joc primul pentru că nu trebuie să stau să mă uit la meciul lui Marius şi să mă încarc cu emoţii de acolo şi să mă gândesc la anumite scenarii în funcţie de acel rezultat.


Gabriel Trifu: ”Ne-am pregătit bine și sperăm să câștigăm acest meci”

FOTO. Inquam Photos / Manases Sándor

  • Ne-am pregătit bine, suntem încrezători, urmează un meci dificil pentru noi. Portugalia este o echipă puternică, dar sperăm ca de la meci la meci se adunăm punctele necesare să câştigăm această întâlnire şi să mergem mai departe spre Gupa Mondială unde ne dorim cu toţii să fim.