Cinci jucători din România, pe tabloul principal al turneului ATP Challenger de la București, Trofeul Țiriac-Năstase. Programul meciurilor de duminică, 19 septembrie

18.09.2021


Nu mai puțin de cinci jucători români sunt prezenți pe tabloul principal de simplu al turneului ATP Challenger 80 de la București, Trofeul Țiriac-Năstase, iar în calificări regăsim alți trei compatrioți.

Astfel, direct calificat pe tabloul principal de simplu, Marius Copil joacă în primul tur împotriva unuia dintre favoriți, Vit Kopriva, din Cehia, cap de serie nr. 7, în vreme ce Filip Cristian Jianu, de asemenea calificat direct pe tabloul principal, trebuie să mai aștepte până când va afla cu cine joacă, pentru că adversarul lui vine din calificări.

Doi dintre cei trei români de pe tabloul principal care au primit câte un Wild Card vor fi adversari în primul tur, în condițiile în care în urma tragerii la sorți s-a decis că Nicholas-David Ionel îl va întâlni pe Ștefan Paloși.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Frunză, care a primit al treilea Wild Card, acesta va juca împotriva unui jucător din Slovacia, Filip Horansky.

Favoritul principal al turneului ATP Challenger 80 de la Centrul Național de Tenis al FRT din București este italianul Stefano Travaglia, în vreme ce favoritul nr. 2 este Radu Albot, din Republica Moldova.

Trei români joacă duminică în Calificări

Duminică sunt programate să înceapă meciurile din Calificări, cu trei români implicați în cele opt partide.
Astfel, de la ora 10.30, pe Terenul Central, Sebastian Gima îl va întâlni pe favoritul nr. 4, francezul Calvin Hemery, iar după meciul lor va intra pe teren Vlad Dancu pentru partida cu favoritul nr. 3, Julian Ocleppo, din Italia.

Meci foarte greu și pentru Alexandru Coman, cel de-al treilea jucător român care a primit un Wild-Card în Calificări, și care va juca împotriv favoritului nr. 1, un alt italian, Raul Brancaccio.

Trofeul Țiriac-Năstase este un turneu ATP Challenger 80 organizat de Federația Română đe Tenis în parteneriat cu Fundația Olimpică Română și cu Fundația Ion Țiriac.

Principalii parteneri și sponsori ai Trofeului Țiriac Năstase 2021 sunt Dedeman, Ministerul Tineretului și Sportului, Banca Transilvania, One United Properties, Tiriac Auto, Aqua Carpatica, Cygnus Pharma, LookSport și LookSport+ și Kiss FM.

Accesul spectatorilor în Centrul Național de Tenis din București, Bd. Pierre de Coubertin 11, Sector 2, va fi liber, începând din prima zi de calificări, respectiv duminică 19 septembrie 2021, și până în ziua finalei, 26 septembrie 2021, dar, spectatorii care vor veni la meciuri trebuie să aibă asupra lor, pentru a fi prezentat la intrarea în Arenă, unul dintre următoarele documente, ÎN FORMAT FIZIC sau ELECTRONIC:

- dovada vaccinării anti-COVID-19 (pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare);

- copie a scrisorii medicale eliberate de medicul de familie sau D.S.P. pentru persoanele vindecate de COVID și aflate în perioada de 90 de zile de la data vindecării;

- rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ certificat al unui test Antigen rapid (nu mai vechi de 48 de ore).

Se pot face teste rapide antigen și la intrarea în Centrul Național de Tenis al FRT.

PROGRAMUL ZILEI DE DUMINICĂ, 19 SEPTEMBRIE 2021

TABLOUL PRINCIPAL DE SIMPLU

TABLOUL CALIFICĂRI SIMPLU

TABLOUL PRINCIPAL DE DUBLU