Nicholas-Davis Ionel, în turul secund la Trofeul Țiriac-Năstase, după o victorie în meciul cu Ștefan Paloși. Marius Copil, Filip Jianu și Nicolae Frunză au pierdut în turneul de simplu. Programul zilei de miercuri

21.09.2021


Meciuri grele pentru jucătorii români în ziua a doua a tabloului principal de simplu la Trofeul Țiriac-Năstase, turneu ATP Challenger 80 găzduit de Centrul Național de Tenis al FRT din București.

Primul român care a intrat azi pe teren a fost Nicolae Frunză, beneficiar al unui Wild-card, care l-a întâlnit în primul tur pe Filip Horansky, un jucător din Slovacia clasat cu peste 450 de locuri mai bine în clasamentul ATP.

Diferența din clasament, însă, nu a fost evidentă și pe teren, iar Nicu a avut șanse reale în acest meci. A ratat o minge de set în primul set, când a servit la 6-5, pentru ca în setul secund să conducă cu 4-3, cu un break avans. Din păcate, lipsa de experiență și-a spus cuvântul, iar Nicolae Frunză a fost învins cu 7-6(3), 6-4.

Filip Cristian Jianu, venit la București după o săptămână în care s-a antrenat și a jucat pe hard în Cupa Davis pentru România, a avut probleme în meciul cu Dragoș Mădăraș, un jucător român care reprezintă Suedia și care jucase deja două meciuri în calificări. Filip a pierdut în două seturi, 4-6, 3-6, iar faptul că a jucat o săptămână doar pe hard l-a afectat și pe Marius Copil.

Compatriotul nostru, cel care a contribuit la toate cele trei puncte al României în meciul câștigat cu 3-1 în fața Portugaliei, a avut un adversar dificil, un ceh, Vit Kopriva, cap de serie nr. 7 la București. Acesta a reușit cu un break mai mult decât Marius în fiecare set și s-a impus cu 6-4, 6-4.

În fine, cel de-al patrulea meci al zilei cu români pe teren a fost cel în care s-au întâlnit chiar doi români, Nicholas-David Ionel și Ștefan Paloși. După un prim set foarte echilibrat, câștigat de Nicholas în tie-break, setul doi a fost unul foarte dezechilibrat și după aproape două ore de joc, Nicholas-David Ionel s-a impus cu 7-6(5), 6-1.

Tot azi a fost și ziua în care a jucat și Radu Albot, jucătorul din Republica Moldova, cap de serie nr. 2 la București. Acesta a avut nevoie de doar două seturi 6-2, 7-5, pentru a-l elimina pe croatul Nino Serdarusic.

 

PROGRAM DE JOC MIERCURI 22 SEPTEMBRIE 2021

TABLOU PRINCIPAL DE SIMPLU

TABLOU PRINCIPAL DE DUBLU