Victorie spectaculoasă pentru Dan Tomescu și Alexandru Jecan în turneul de dublu la Trofeul , Țiriac-Năstase. Radu Albot, favoritul nr. 2, a fost eliminat

22.09.2021

O nouă zi cu mulți români pe terenurile de la Centrul Național de Tenis, gazda turneului ATP Challenger 80 Trofeul Țiriac-Năstase, dar în probele de dublu.

Și după o zi cu multe meciuri spectaculoase și cu câteva rezultate surprinzătoare, avem un dublu, format din Dan-Alexandru Tomescu și Mircea Alexandru Jecan, care s-a calificat în turul următor.

Și nu oricum, ci după ce au revenit de la un prim set pierdut în întâlnirea cu italianul Alessandro Motti și rusul Alexey Vatutin. Scorul final cu care au câștigat compatrioții noștri a fost 4-6, 7-6(3), 10-3, și acum vor juca în sferturile de finală cu favoriții nr. 2, austriecii Alexander Erler și Lucas Miedler.

Într-un alt meci de dublu foarte așteptat de spectatori, poate și pentru că după mai bine de trei ani se refăcea cuplul Adrian Ungur / Marius Copil, scorul nu a fost cel pe care ni l-am dorit. Italienii Flavio Cobolli și Julian Ocleppo au câștigat întâlnirea cu 7-6(7), 6-1, dar meciul va reprezenta o amintire plăcută pentru Adi și Marius.

Tot în două seturi, și tot la dublu, au pierdut și Filip Jianu și Nicholas-David Ionel, cei doi români fiind învinși cu 6-1, 7-5, de favoriții nr. 3, Ruben Gonzales, din Filipine și americanul Hunter Johnson.

În fine, în turneul de simplu, s-a înregistrat cea mai mare surpriză de până acum, favoritul nr. 2, Radu Albot, din Republica Moldova, fiind învinsă destul de clar de Riccardo Bonadio. Italianul a avut nevoie de doar două seturi, 6-3, 6-3, dar Radu nu părăsește turneul de la București, pentru că a câștigat în proba de dublu în care face pereche cu un al jucător din Republica Moldova, Alexander Cozbinov. Cei doi s-au impus cu 7-6(4), 4-6, 10-4, în fașa perechii formată din britanicul Jay Clarke și olandezul Jelle Sels.

PROGRAM 23 SEPTEMBRIE 2021

TABLOU PRINCIPAL DE SIMPLU

TABLOU PRINCIPAL DE DUBLU