Nicholas-David Ionel, victorie categorică în fața unui jucător care a fost în Top 50 ATP. Dan Tomescu și Alexandru Jecan, o nouă revenire spectaculoasă

23.09.2021

Toți cei trei români care au intrat pe teren azi, la ediția 2021 a Trofeului Țiriac-Năstase, au câștigat, iar rezultatele lor sunt de remarcat.

Nicholas-David Ionel, singurul nostru reprezentat pe tabloul principal de simplu, și-a asigurat un loc în sferturile de finală după ce l-a eliminat pe Teymuraz Gabashvili.

Nic s-a impus cu un categoric 6-3, 6-3, în fața rusului care în 2016 ocupa locul 43 ATP, cea mai bună clasare a carierei sale.

După această victorie, Nicholas va urca aproape 20 de locuri în clasamentul ATP, iar cu o victorie în următorul meci poate ocupa cea mai bună poziției a carierei sale. Adversar în sferturile de finală îi va fi un ceh, Jiri Lehecka, cap de serie nr. 8, cel care, în turul doi l-a eliminat pe Dragoș Mădăraș, scor 6-1, 6-2.

La fel de spectaculos a fost și meciul de dublu în care Dan Tomescu și Alexandru Jecan, beneficiari ai unui Wild-card oferit de organizatori, s-au întâlnit cu austriecii Alexander Erler și Lucas Miedler, favoriții nr. 2. Compatrioții noștri au pierdut primul set cu un scor categoric, dar ușor-ușor au preluat controlul jocului. Și după doar 66 de minute aveau să se impună cu 0-6, 6-4, 11-9. În următorul lor meci, cel din semifinale, Dan și Alex vor juca împotriva favoriților nr. 3, Ruben Gonzales, din Filipine, și Hunter Johnson, din SUA.

PROGRAM DE JOC VINERI 24 SEPTEMBRIE

TABLOU PRINCIPAL DE SIMPLU

TABLOU PRINCIPAL DE DUBLU