Trofeul Țiriac-Năstase 2021: Turneu bun făcut de Nicholas-David Ionel, la simplu, și de Dan Tomescu și Mircea Jecan, la dublu

24.09.2021


Sfârșit de turneu pentru cei trei români rămași pe tablourile principale la Trofeul Țiriac-Năstase, dar evoluțiile lor merită aprecierile noastre.

În turneul de simplu, în sferturile de finală, Nicholas-David Ionel a fost învins cu 6-4, 6-4, de cehul Jiri Lehecka, cap de serie nr. 8 și locul 195 în clasamentul ATP, un jucător care, deși are doar 19 ani, are o mult mai mare experiență.

În primul set, spre exemplu, Nicholas a fost condus cu 3-1, dar după o serie spectaculoasă de game-uri a ajuns să conducă el cu 4-3 și avea și avantajul serviciului. Doar că, la acest scor, cehul a gestionat mai bine setul și s-a impus cu 6-4.

Și în setul secund Nicholas a avut un break avans, la 2-1 pentru el, dar, din nou, experiența superioară a lui Jiri și-a spus cuvântul, iar setul secund s-a încheiat cu același scor.

Aceeași diferență de experiență s-a resimțit și în meciul de dublu în care au jucat românii Dan-Alexandru Tomescu și Mircea-Alexandru Jecan, împotriva favoriților nr. 3, Ruben Gonzales (PHI) și Hunter Johnson (USA).

În setul secund al acestei partide, la scorul de 4-5 pe serviciul favoriților 3, Dan Tomescu și Mircea Jecan au avut două șanse de a câștiga cu 6-4, dar acest lucru nu s-a întâmplat, setul a ajuns în tie-break, iar adversarii compatrioților noștri au fructificat prima șansă de meci pe care au avut-o. Cu 6-4, 7-6 (4), cei doi s-au calificat în finala de sâmbătă în care vor juca împotriva perechii Maximilian Marterer (Ger) / Lukas Rosol (CZE), care a reușit o mare surpriză câștigând cu 6-3, 3-6, 10-3, partida cu favoriții nr. 1, americanul Jamie Cerretani și elvețianul Luca Margaroli.

PROGRAM SÂMBĂTĂ 25 SEPTEMBRIE 2021

TABLOU PRINCIPAL DE SIMPLU

TABLOU PRINCIPAL DE DUBLU