Ștefan Paloși și Ilona Ghioroaie, noii campioni de seniori ai României

04.10.2021

Campionatele Naționale Individuale de Seniori ale României, organizate de FRT pe terenurile Centrului Național de Tenis, s-au încheiat cu victoriile a doi favoriți.

Astfel, în turneul de simplu feminin, Ilona Ghioroaie, de la CS Universitar Pitești, a fost favorită nr. 1, statut pe care și l-a respectat din plin, reușind să câștige titlul național fără să piardă vreun set.

În finala de simplu, jucată împotriva favoritei nr. 2, Lavinia Tănăsie, de la CS Kofe, Ilona s-a impus cu 6-2, 6-4. Tot în două seturi s-a terminat și finala mică, pentru locul 3, Maria Alexandra Medeea Popescu, de la Asociatia Harry Tennis Club, trecând cu 7-5, 6-1, de Izabela Novac, de la CS Dinamo București.

Și în finala turneului de simplu al băieților s-au întâlnit primii doi favoriți, ambii de la CS Dinamo București, respectiv Nicholas David Ionel și Ștefan Paloși.

La finalul unui meci de doar două seturi Ștefan Paloși avea să se impună cu 6-4, 6-0. Finala mică nu s-a mai disputat, medalia de bronz revenindu-i lui Dan Alexandru Tomescu, și el de la CS Dinamo București, care a beneficiat de neprezentarea lui Călin Manda, de la CS Universitar Pitești.

Campioană la simplu, Ilona Ghioroaie avea să se impună și în proba de dublu a fetelor, de asemenea după o finală câștigată în două seturi. Ilona a făcut pereche cu Ilinca Amariei, de la CS Dinamo București, cele două fiind favoritele principale ale competiției. În ultimul act ele s-au impus cu 6-2, 6-3, în fața favoritelor nr. 2, Silvia Costache (CS Dinamo Bucuresti) / Lavinia Tănăsie.

Podiumul probei de dublu feminin a fost completat de Elena Bogdan (CS Olimpia București ) / Simona Ogescu (CS Dinamo București), care au trecut cu 6-3, 6-2, de perechea Andreea Iordachi (AS Clubul Sportiv Sportul Alb) / Ștefana Lazăr (CSM București).

Turneul de dublu masculin din acest an a fost unul foarte interesant și echilibrat, iar campionii sunt coechipieri la CS Dinamo București. Victor Crivoi și Dan Alexandru Tomescu, favoriți 4 ai probei, s-au impus în trei seturi, cu 6-4, 3-6, 6-4, în fața capilor de serie nr. 2, Edris Fetisleam (Clubul Sportiv Universitar "Simona Halep" Constanța) / Dragoș Ignat (Sp. Club Municipal Bacău). Finala mică, pentru locul 3, nu a mai avut loc medaliile de bronz fiind câștigate de Gheorghe Schinteie (CS Dinamo București) și Victor Slăvescu (CS Sportul Studențesc), în urma abandonului favoriților nr. 1, Vladimir Filip (CS Dinamo București) / Călin Manda.

În fine, ultima probă, cea de dublu mixt, a revenit unei perechi care nu era printre capii de serie, respectiv Elena Bogdan / David-Nicholas Ionel. Cei doi au jucat finala împotriva favoriților nr. 4, Andreea Mitu și Victor Crivoi și s-au impus cu 6-2, 6-0. Podiumul a fost completat de Ilona Ghioroaie și Dragoș Ignat, favoriții principali ai probei, care au beneficiat de retragerea perechii Călin Manda / Ilinca Amariei.