Consiliul de Administrația al Tennis Europe a stabilit strategia pentru perioada 2021-2024. Răzvan Itu a fost ales Președintele Comisiei Competiții a Tennis Europe

09.11.2021

În urma primei reuniuni de săptămâna trecută a noului Consiliu de administrație al Tennis Europe, președintele Ivo Kaderka a descris viziunea Consiliului pentru următorii trei ani și a conturat planul pentru atingerea obiectivelor acestuia.

Declarând că stabilitatea financiară a Federației Europene de Tenis este „prioritatea de vârf”, dl Kaderka a elaborat cinci obiective strategice cheie și a explicat că fiecare membru al Consiliului va contribui cu experiența sa pentru a valorifica expertiza profesională a echipei.

Acest lucru a dus la o relansare a structurii tradiționale a Comitetului și a Grupurilor de lucru din Tennis Europe.

Vicepresedinți:

Nikolina Babic (CRO)

Giorgio Di Palermo (ITA)

Dietloff Von Arnim (GER)

Comisii

Comisiile de Tenis pentru Juniori și Tenis Profesional urmează să fie optimizate sub umbrela „Competiții” și prezidate de Răzvan Itu, Vicepreședinte și Director General al Federației Române de Tenis.

Cem Tinaz va fi noul Președinte al Comitetului de Dezvoltare. Comisia pentru Seniori/Veterani va fi transformată într-un Grup operativ pentru Seniori, condus de Directorul executiv al Tennis Europe, Nadja Koran

Florence Alix-Gravellier va conduce noul Comitet „Egalitatea de gen în tenis”, care va lucra îndeaproape cu ITF pentru a aplica și extinde strategiile de egalitate de gen „Advantage All” în întreaga regiune.

Grupuri operative

De asemenea, vor fi înființate mai multe grupuri operative noi:

Grupul operativ „New Income Streams – Noi surse de venit” va fi condus de Giorgio di Palermo, sprijinit de Roger Davids. Una dintre prioritățile acestui grup va fi digitalizarea în continuare a Tennis Europe Junior Tour, încorporând streamingul live și aducând acțiunea mai aproape de părinți, antrenori, jucători și fani.

Unitatea și solidaritatea în comunitatea europeană de tenis este o prioritate majoră și va fi obiectivul noului grup operativ „Stakeholder Engagement”, prezidat de Roger Davids.

Dietloff von Arnim, Nikolina Babic și Roger Davids vor face echipă pentru grupul operativ „Marketing, vânzări și comunicare”, care va avea ca scop îmbunătățirea imaginii și a veniturilor Federației Europene de Tenis.

De asemenea, de o importanță cheie este noul Grup de lucru „Guvernare și etică”, care va fi condus de Jordi Tamayo De Winne, care va prelua și rolul de Trezorier de onoare al Tennis Europe.

Conferințe

Tennis Europe va eficientiza două dintre cele mai importante conferințe ale sale anul viitor. Adunarea Generală Anuală din 2022 de la Cascais, Portugalia, va găzdui, de asemenea, Reuniunea Directorilor din 2022, în perioada 24-26 martie.

Prin urmare, evenimentul va reuni Președinții și Secretarii generali/CEO din toate țările membre. Ziua 1 (vineri) va fi o conferință pe teme sportive cu contribuții din partea unor vorbitori de nivel înalt din industriile tenisului și sportului, în timp ce ziua 2 (sâmbătă) se va concentra pe chestiunile constituționale regulate ale AGA.

Domnul Kaderka a spus: „Consiliul s-a întâlnit cu energie proaspătă și într-o atmosferă constructivă și pașnică. După ce am ascultat feedback-ul și solicitările din partea națiunilor membre, cred că am stabilit un plan solid care va aduce rezultate pozitive pentru Tenis Europe și pentru toate cele 50 de națiuni.”

Consiliul de Administrație al Tennis Europe este programat să se întrunească luna viitoare la Madrid.