Marius Copil, Horia Tecău, Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi Adrian Boitan, în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Peru de la Cluj-Napoca

16.11.2021

FOTO: INQUAM Photos / Manases Sandor

În 27 și 28 noiembrie 2021, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, va avea loc un meci foarte important pentru echipa de Cupa Davis a României, cel cu naționala statului Peru.

Meciul contează pentru Grupa Mondială I - Knockout, iar echipa care va câștiga joacă în 2022 în Calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naționale din lume.

Pentru echipa României, care a jucat trei finale de Cupa Davis în istoria sa, acesta este un moment foarte important, pentru că el marchează revenirea băieților în elita tenisului mondial masculin la nivel de echipe naționale.

Dată fiind importanța acestei întâlniri, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea mizează pentru partida cu Peru pe valoarea și experiența lui Marius Copil și Horia Tecău și pe entuziasmul tinerilor și talentaților Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi-Adrian Boitan. La Cluj, în lotul lărgit al echipei României pentru acest meci cu Peru se vor afla și Dan Tomescu, unul dintre cei mai valoroși tineri jucători români, și Alexandru Coman, unul dintre cei mai talentați juniori români ai momentului, locul 1 în România, atât la 16 ani cât și la 18 ani.

Peru vine la Cluj-Napoca cu Juan Pablo Varillas, Nicolas Alvarez, Conner Huertas del Pino, Arklon Huertas del Pino și Sergio Galdos, căpitan-nejucător fiind Americo Venero.

Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în zilele de 27 Noiembrie 2021, de la ora 12.00, și 28 Noiembrie 2021, de la ora 11.30, și vor fi transmise în direct la Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

În actualul context epidemiologic, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca toate evenimentele sportive să se desfășoare fără spectatori.