Nicolae Frunză - Nicolas Alvarez, primul meci al zilei de sâmbătă la Cluj-Napoca. Programul complet al întâlnirii România - Peru, din Grupa Mondială I a Cupei Davis

26.11.2021

FOTO: CRISTINA HUTU / CREATIVE FORTITUDE

Nicolae Frunză va intra primul pe teren în meciul de Cupa Davis cu Peru, de la Cluj-Napoca, s-a stabilit la tragerea la sorți de azi, de la Hotelul Platinia din Cluj-Napoca.

Astfel, sâmbătă, 27 noiembrie 2021, de la ora 12.00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Nicolae Frunză joacă împotriva lui Nicolas Alvarez, nr. 1 în echipa celor din Peru, pentru ca tot sâmbătă, în cel de-al doilea meci al zilei, Marius Copil, nr. 1 în echipa României, să îl întâlnească pe peruanul Conner Huertas Del Pino.

Duminică, 28 noiembrie 2021, de la ora 11.30, în ziua a doua a întâlnirii cu Peru, sunt programate alte trei întâlniri.

Astfel, Horia Tecău și Marius Copil vor reprezenta România în partida de dublu, adversari urmând a le fi Sergio Galdos și Arklon Huertas Del Pino, pentru ca, după o pauză corespunzătoare, Marius să revină pe teren pentru meciul cu Nicolas Alvarez. Ziua va fi închisă de întâlnirea din Nicolae Frunză și Conner Huertas Del Pino.

Întâlnirea de la Cluj-Napoca, din Sala Polivalentă, care contează pentru barajul Grupei Mondiale a Cupei Davis, va fi transmisă în direct pe Digi Sport și pe Look Sport.

Iată ce au declarat componenții echipei României la conferința de presă care a urmat tragerii la sorți.

Horia Tecău: "Tenisul rămâne în viața mea"

"Decizia de retragere nu este una luată acum sau în ultimele săptămâni. Cred că niciodată nu eşti pregătit să anunţi aşa ceva, dar pentru mine a venit acest moment. Simt asta de ceva timp. Consider că m-am dăruit cu totul tenisului, 100% şi a venit momentul să mă bucur de viaţă şi într-un alt mod. Dar tenisul rămâne în viaţa mea, voi rămâne aproape de el. Mă veţi vedea în continuare, chiar dacă nu pe teren. Dar acum suntem la Cupa Davis şi vreau să ne concentrăm pe meciurile din acest week-end.

FOTO: CRISTINA HUTU / CREATIVE FORTITUDE

Într-adevăr, nu cunoaşte foarte bine echipa din Peru, ştim mai mult de pe hârtie, ca să spun aşa, urmărind rezultatele lor din ultima perioadă. Dar, noi ne luăm foarte în serios adversarii de fiecare dată. Faptul că jucăm la Cluj este un avantaj pentru noi, venim după un moment incredibil de bun, victoria cu Portugalia şi vrem să continuăm în aceeaşi direcţie. Să jucăm cu curaj, nu efort maxim, cu atitudine pentru că meciul se dispută în condiţii favorabile pentru noi. Din păcate nu vom avea ajutorul publicului, ştiu că spectatorii nu au acces. Publicul de obicei e un mare avantaj când jucăm acasă, dar cu toate acestea aşteptăm meciurile cu gândul să jucăm pentru România şi să mai câştigăm”.

Marius Copil: "Sper din tot sufletul să câştigăm şi să îl avem pe Horia Tecău şi la următorul meci"

”Nu am avut încă un adversar din Peru, nu ştiu foarte multe despre ei. Eu mă simt foarte bine, sunt pregătit pentru meciul de mâine. De abia aştept să joc un nou meci pentru România şi să încerc să aduc victorii. Sper din tot sufletul să câştigăm şi să îl avem pe Horia Tecău şi la următorul meci. Dacă vom câştiga, poate se mai gândește şi ne mai oferă un meci. Noi încercăm să ţinem lângă noi. Adversarii noştri sunt la fel ca şi noi clasaţi, poate un pic mai slab, dar asta nu contează atât de mult. S-a dovedit cu Portugalia când noi eram mai slab clasaţi, dar am reuşit să câştigăm. Meciul cu siguranţă nu va fi unul uşor, trebuie să fim foarte concentraţi şi să luptăm pentru fiecare punct.

FOTO: CRISTINA HUTU / CREATIVE FORTITUDE

Şi după ce se termină toate meciurile sper să ne bucurăm. Dar trebuie să dăm 100%".

Nicolae Frunză: "A venit timpul să câştig şi primul meu meci la simplu în Cupa Davis.


"A fost o săptămână foarte bună în care ne-am antrenat cât am putut noi de bine. Sunt pregătit şi nerăbdător să deschid meciul cu Peru. Acum câteva zile chiar mă gândeam că la Cluj am avut primul turneu câştigat la profesionişti şi acum cred că a venit timpul să câştig şi primul meu meci la simplu în Cupa Davis.

FOTO: CRISTINA HUTU / CREATIVE FORTITUDE

Emoţii sunt tot timpul, dar sper ca mâine să fie pozitive. Eu oricum de fiecare dată când am jucat, am făcut-o primul, aşadar ştiu cum e să deschid un meci şi sper să mă folosesc de această experienţă".

Gabriel Trifu: "Suntem foarte aproape de o mare realizare"

"Tratăm cu mare seriozitate acest meci, sperăm să câştigăm 3 puncte din 5. Suntem foarte aproape de o mare realizare, să ajungem în Grupa Mondială, suntem la două meciuri distanţă, acesta şi încă un baraj. Ne-am propus acest lucru de foarte mulţi ani şi sper ca Horia să ne ajute în continuare să ne îndeplinim acest vis.

FOTO: CRISTINA HUTU / CREATIVE FORTITUDE

Chiar dacă se retrage din ATP Tour. Sper să avem evoluţii bune şi în prima, şi în a doua zi, iar la sfârşit să ne bucurăm de o victorie”.