România - Peru 2-0, după prima zi la Cluj-Napoca. Victorii categorice pentru Nicu Frunză și Marius Copil în Grupa Mondială I a Cupei Davis

27.11.2021

Început perfect pentru România în întâlnirea de Cupa Davis de la Cluj-Napoca, cu Peru, meci contând pentru Grupa Mondială I.

Nicu Frunză a adus primul punct echipei noastre după ce s-a impus în doar două seturi, 6-2, 6-4, în fața lui Nicolas Alvarez, cel mai bun jucător din echipa oaspete.

În doar 75 de minute Nicolae a încheiat conturile cu jucătorul din Peru, pentru ca, în alte 75 de minute, Marius Copil să stabilească scorul primei zile. Marius a trecut cu 7-5, 6-2, de Conner Huertas Del Pino, și România a făcut un pas important spre Calificările Cupei Davis de anul viitor din luna martie.

Nicolae Frunză a reușit o victorie categorică în fața unui jucător mai bine clasat cu aproape300 de locuri, ceea ce îi dă încredere compatriotului nostru că viitorul său va fi și mai bun: "Și eu cred că jocul meu este mai bun decât locul pe care îl am în clasament iar anul acesta a fost bun pentru mine, un an în care, cel puțin în prima parte a lui, am reușit să urc rapid în clasament, mai ales că acum mai bine de un an și jumătate a trebuit să mă opresc pentru că am avut o accidentare destul de gravă la spate. Pentru primul an în care am jucat, după un an, un an și ceva, nu pot spune că sunt foarte nemulțumit chiar dacă, e clar că puteam să fiu mai sus în clasament. Eu iau lucrurile așa cum sunt și mă bucur că am reușit să închei anul cu această victorie foarte, foarte importantă pentru mine".

Și pentru Marius Copil victoria a fost facilă, chiar dacă în primul set, deși a condus cu 4-, s-a văzut egalat și chiar condus cu 5-4.

"A fost un meci greu, să zic așa, pentru că nu am avut un ritm, nu am putut să-mi dau seama cum joacă adversarul, nu am avut niște puncte lungi (...) dar am fost încrezător că pot câștiga și primul set, iar în setul secund m-am liniștit, nu m-am mai grăbit și am câștigat", a declarat Marius Copil, în vreme ce Gabi Trifu, căpitanul-nejucător al echipei noastre, a explicat decizia care a stat în spatele nominalizării lui Nicolae Frunză, o decizie mai mult decât inspirată: "Am decis împreună cu antrenorul Andrei Mlendea să-l alegem pe Nicu Frunză datorită și experienței lui anterioare, pentru că a mai jucat în Cupa Davis, pentru că, din puncte de vedere al nivelului de joc nu pot spune că este cu mult mai în față decât ceilalți doi componenți ai echipei noastre, Ștefan Paloși și Adi Boitan".