Horia Tecău, după victoria de la Cluj-Napoca, 4-0 cu Peru: "Voi mai juca pentru România în Cupa Davis și anul viitor"

28.11.2021


Două zile de vis pentru echipa de Cupa Davis a României, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, într-o întâlnire cu o miză mare de tot: accederea în Calificările Davis Cup 2022.

Marius Copil, Horia Tecău, Nicolae Frunză, Ștefan Paloși, Adrian Boitan, Dan Tomescu și Alexandru Coman, căpitanul nejucător Gabi Trifu și antrenorul Andrei Mlendea, au pregătit perfect acest meci iar rezultatul a fost încântător.

Așadar, 4-0 pentru România în întâlnirea cu Peru din Grupa Mondială I, scorul final fiind stabilit duminică, în cele două partide jucate în Sala Polivalentă.

Nicu Frunză și Marius Copil ne-au adus primele două puncte sâmbătă, în întâlnirile de simplu, și cum echipa noastră conducea cu 2-0 , mai avea nevoie de o singură victorie pentru o calificare mare.

Iar România și-a asigurat rapid prezența în Calificările Cupei Davis de anul viitor, cu cea de-a treia victorie din tot atâtea meciuri jucate.

Horia Tecău și Marius Copil, foarte emoționați, în condițiile în care acesta putea fi ultimul meci din cariera lui Horia, au început ezitant, dar duipă ce au pierdut primul au preluat controlul total asupra partidei și s-au impus cu 4-6, 6-3, 6-2, în fața perechii Sergio Galdos/Arklon Huerta Del Pino.

Horia Tecău: "Cupa Davis înseamnă foarte mult pentru mine. Vreau să termin această campanie"

Imediat după meciul de dublu, în sala de la Cluj, a avut loc un moment emoționant dedicat lui Horia Tecău, cel mai valoros jucător român de dublu al ultimilor decenii, care a primit un tort pe care să-l împartă cu prietenii, coechipierii săi și cu cei din staff-ul echipei României. 

Compatriotul nostru a anunțat, la finalul evoluției sale la Turneul Campionilor, că se retrage din ATP Tour, și multă lume s-a gândit că meciul de Cupă Davis de la Cluj-Napoca va fi ultima sa partidă oficială.

Dar, cum România a câștigat, și va juca anul viitor în Calificările Cupei Davis, în luna martie, Horia Tecău a anunțat că va juca și el în acel meci. Și, dacă ne calificăm la Finalele Davis Cup, va juca și acolo.

"Când am luat decizia de a mă retrage, am declarat că pentru mine Cupa Davis înseamnă foarte mult și că toată această experiență a contat foarte mult pentru evoluția mea ca jucător. Sunt foarte atașat de această competiție și ă bucur că am reușit să câștig acest meci și să îmi mai ofer o șansă să joc pentru România", a promis Horia sutelor de fani din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și sutele de mii de spectatori din fața televizoarelor.

Adrian Boitan, victorie la debut în Cupa Davis

Și, pentru ca acest week-end să fie cu adevărat perfect, băieții noștri au câștigat și următorul meci stabilind scorul final, România - Peru 4-0.

Punctul acesta a fost adus de un debutant în echipa României, Adrian Boitan, care a trecut în doar două seturi, 6-4, 6-4, de Brian Panta.