Yannick Alexandrescu și Maia Burcescu au câștigat Campionatele Naționale Individuale de Iarnă U13

20.12.2021

Campionatele Naționale Individuale de Iarnă U13, organizate de Federația Română de Tenis pe terenurile de hard din Centrul Național de Tenis din București au ajuns la final, iar campionii acestei ediții, în probele de simplu, sunt Maia Burcescu și Yannick Alexandrescu.

Legitimată la CS Dinamo București, Maia Ilinca Burcescu a fost favorita nr. 6 a probei de simplu fete, dar a câștigat titlul după ce, în sferturile de finală, a trecut de favorita nr. 2, Alexia Ioana Tatu, pentru ca în ultimul act să o învingă și pe favorita principală a competiției, Andreea Soare (Asoc. Tenis Club Bright Constanța). A fost 6-3, 4-6, 6-4, la pentru Maia la finalul unei meci foarte disputat, la fel cum a fost și cel care a decis campionul din turneul de simplu al băieților.

În această finală mare a băieților față în față s-au aflat primii doi favoriți, David Popa (AS Club Sportiv Elite Tenis Pantelimon) și Yannick Alexandrescu (LPS-CSS Constanța), iar meciul s-a terminat tot în trei seturi. Yannick a revenit după ce a pierdut primul set, 4-6, și s-a impus în următoarele două cu 6-2, 6-2. 

Finala mică, pentru locul 3, în turneul de simplu al băieților, nu s-a mai jucat, Rareș Rugină (Tenis Club Focșani) primind medalia de bronz după abandonul lui Alejandro Berge Nourescu (CS Școlar 6 București).

În schimb, în turneul de simplu al fetelor, s-a jucat și meciul pentru locul trei, Flavia Ogrezeanu (Asoc. Tenis Club Bright Constanța) reușind să treacă cu 6-4, 6-1, de Sara Bălan (CS Dinamo București).

În turneul de dublu al fetelor, după o finală de asemenea foarte disputată, s-au impus favoritele principale, Andreea Soare și Alexia Tatu, ambele de la Asoc. Tenis Club Bright Constanța, învingătoare cu 5-7, 6-3, 10-3, în fața favoritelor nr. 4, Flavia Ogrezeanu (Asoc. Tenis Club Bright Constanța) / Ilinca Sagmar (AS Club Sportiv Dax).
Finala mică a fost câștigată cu 7-5, 6-1, de Ana Maria Chiriță (CSS Bacău) și Giulia Safina Popa (CSM Oradea) în fața favoritelor nr. 2, Mateea Minculescu (Asoc. Tenis Club Bright Constanța) și Eva Munteanu (LPS - CSS Constanța).

În fine, în turneul de dublu al băieților, titlul a fost câștigat de favoriții nr. 2, Sergiu-Constantin Urzică (Club Sportiv Municipal Moinești) și Matei Todoran (Club Sportiv Transilvania 2010) care s-au impus cu 2-6, 6-2, 10-5, în fața principalilor favoriți, David Popa și Luca Ștefan Prunescu-Niță, ambii de la AS Club Sportiv Elite Tenis Pantelimon.

Finala mică a acestei probe nu s-a mai jucat , locul trei revenind perechii Yannick Alexandrescu / Rareș Rugină, care a beneficiat de abandonul Alejandro Berge-Nourescu / Cezar Bentzel (CSS Dinamo Brașov).

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU FETE

REZULTATE FINALE DUBLU BĂIEȚI