Elena Ruxandra Bertea și Teodor Știrbu au câștigat Campionatele Naționale Individuale de iarnă U16

16.01.2022

Centrul Național de Tenis al FRT, din București, a găzduit timp de o săptămână, pe terenurile de hard, ediția 2022 a Campionatelor Naționale Individuale de iarnă U16.

La simplu fete, cap de serie nr. 3 a fost Elena Ruxandra Bertea, de la CS Dinamo București, iar ea este și noua campioană după o finală extrem de disputată. Elena s-a impus cu 5-7, 6-3, 6-3, în fața favoritei nr. 8, Iris Zbrancă, de la LPS-CSS Constanța.

În finala mică, pentru locul 3, s-a impus o altă jucătoare de la CS Dinamo București, Anamaria Federica Oana, cap de serie nr. 1, 6-2, 6-4, cu Sofia Maria Bărbulescu, de la AS CS AS Club Politehnica București.

Finala de simplu a băieților s-a disputat între doi jucători care nu pierduseră niciun set până în acest ultim act, Gabriel Ghețu, de la CS Dinamo București, cap de serie nr. 2, și Teodor Călin Știrbu, de la ATC Elite Tg. Jiu, cap de serie nr. 5. Și aceasta finală s-a încheiat tot în două seturi, campion național fiind Teodor Știrbu, care s-a impus cu 6-2 6-4. 

Finala mică nu a mai avut loc, locul 3 revenind lui Alin Ștefan Butnaru, de la Asoc. TC Victor Hănescu, care a profitat de abandonul lui Constantin Radu, de la TC Stănică Craiova.

Campion la simplu, Teodor Știrbu și-a adjudecat titlul și la dublu, probă în care a făcut pereche cu un jucător de la CS Dinamo București, David Cristian Carteputredă. Cei doi, capi de serie nr. 3, au trecut cu 7-3, 6-3, de favoriții nr. 2, Gabriel Ghețu, de la CS Dinamo București, și Rareș Pieleanu, de la Asoc. TC Victor Hănescu.

Favoriții principali ai turneului de dublu băieți, Radu David Țurcanu, de la Asoc. TC Victor Hănescu, și Luca Mîndruț, de la CS Tenis Comesad Pitești, au câștigat medaliile de bronz după ce au câștigat cu 6-3, 7-6(5), finala mică jucată cu favoriții nr. 4, Radu Constantin Paisvant-Deliescu (CS Dinamo București) și Mihnea-Robert Maftei (CSM Dunărea Galați).

În fine, în turneul de dublu al fetelor, favoritele principale s-au impus fără să piardă vreun set. Coechipiere la CS Dinamo București, Anamaria Federica Oana și Elena Ruxandra Bertea s-au impus cu 7-5, 6-1, în fața favoritelor nr. 2, Andrada Komarov (LPS Mircea Eliade București) și Anca Ștefania Sauciuc (ACS Academia de Tenis Herăstrău).

În finala mică a probei de dublu fete, în meciul pentru medaliile de bronz, Sofia Maria Bărbulescu, de la AS CS AS Club Politehnica București, și Alexia Sharia Iancu, de la CSS Ploiești, au câștigat cu 6-1, 6-3, întâlnirea cu Sara Maria Dragnea, de la Daimon Sport Club București și Eva Munteanu, de la LPS-CSS Constanța.

La buna desfășurare a acestei competiții a contribuit decisiv și compania AQUA Carpatica, partener al Federației Române de Tenis și sponsor al tuturor competițiilor naționale și internaționale organizate de FRT în țara noastră.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI